• AVVENTER: Fungerende ordfører Geir Byberg vil vente på rådmannens behandling av saken før han kommenterer anmodningen fra Storhamar Håndball Elite.

Til sammen er det snakk om 950.000 kroner pluss renter og gebyrer alt i alt en drøy million kroner.

Årsaken til at Storhamar Håndball Elite ber om dette er kort og godt følgende som er anført i brevet til Hamar kommune: Selv etter den nylig gjennomførte gjeldssaneringsprosessen og kapitalinnsprøytningen relatert til private kreditorer og samarbeidspartnere, er det urealistisk å tenke seg at Storhamar Håndball Elite noen gang vil kunne betale tilbake den gamle gjelden til Hamar kommune som pr. i dag er på ca. 950.000 kroner med tillegg av renter og gebyrer.

Tung veg å gå

- Det er ikke med lett hjerte styret i Storhamar Håndball Elite går til dette skrittet, men vi har ikke noe valg. Det er vår plikt å opptre med åpne kort og realiteten er at hvis vi skal betjene gammel husleiegjeld og samtidig gjøre opp for oss i den nye hallen, så vil dette bety kroken på døra for Storhamar Håndball Elite den dagen Hamar kommune setter makt bak kravene om at gammel gjeld skal innfris, sier lederen av Storhamar Håndball Elite, Øystein Holtet. 

Krever sanering

Sanering av gjelden til Hamar kommune er en nødvendighet, for ikke å si krav fra samarbeidspartner(e) som kan tenke seg å kjøpe hallnavnet og derigjennom sikre all husleie fra Storhamar Håndball Elite til Hamar kommune for en periode på fem pluss fem år. Samarbeidspartneren/bedriften er villig til å stille garanti for at kommunen vil få pengene sine over det nevnte tidsrommet løpende fra 1. september 2015.

Dette forutsetter imidlertid at klubben har en gjeld ved avtaleinngåelsen som er tilpasset klubbens gjeldsbetjeningsevne og håndballforbundets krav til egenkapital for årene som kommer. Fra 2018 skal samtlige eliteserieklubber i håndball ha positiv egenkapital.

Kokende poteter

Det er grunn til å anta at brevet som er stilet til rådmannen i Hamar, er som et nytt lass med kokende poteter i politikernes fang.

Fungerende ordfører Geir Byberg er da også forsiktig med å kommentere innholdet i brevet:

- Jeg har lest det meste av brevet på mobiltelefonen og er ikke klar for å gi noen vurdering av innholdet ennå, men samtidig har jeg forståelse for at håndballklubben kommer til kommunen som klubbens største kreditor med anmodningen. Jeg regner med at rådmannen legger brevet fram til politisk behandling, slik at alle politiske partier kan ta stilling til det, sier Byberg som synes det er trist at det som så helt greit ut, ikke er det likevel.

- Håndballen er viktig for Hamar, både bredde og elite. Jeg håper grepene som det nye styret tar, kan være gode nok til å få klubben på fote igjen slik at håndballen som hockey sist sesong, får sin vel fortjente opptur.  


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.