HAMAR: 10 baner og 30 timer. 245 lag og 700 kamper. 485 frivillige og 3.000 spillere.
Der har du nøkkeltallene for årets h2o Storhamar Cup i Vikingskipet, Norges største håndballturnering under samme tak.
I år er den også den suverent viktigste dugnadsjobben for arrangørene Storhamar Håndball.
800.000 kroner i klubbkassa skal turneringen resultere i når de 485 frivillige har jobbet om lag 2.400 timer dugnad. Det er penger klubben er svært avhengig av, i den økonomiske situasjonen Storhamar har havnet i etter oppryddingen styret har gjort det siste året.
Dersom klubben når budsjettet, betyr det at hver time klubbens frivillige legger ned i helga er verdt 330 kroner.
Ikke mange dugnader gir like mye i inntekt.
- Turneringen er veldig viktig for oss, ikke minst nå. Den legger grunnlaget for det meste av driften av yngres avdeling den kommende sesongen, sier turneringsleder Jørn Lyberg.
Ville tapt 150.000
Med den prekære økonomiske situasjonen klubben er inne i, må også klubbens egne spillere betale for en deltakerpakke denne sesongen. Noen foreldre har reagert, men Lyberg håper medlemmene har forståelse at turneringsinntektene er viktige for klubben.
- Vi vil tape 150.000 kroner dersom alle klubbens egne lag skal få være med i turneringen helt gratis. Vi arrangerer dette gigantarrangementet slik at alle klubbens lag kan få spille andre cuper neste sesong, ikke som et tilbud til våre egne lag. Sånn sett kunne vi tjent mer penger på at andre klubber fikk plassene til våre 23 egne lag, men samtidig ser vi at våre egne utøvere har lyst til å være med, forklarer Lyberg.
92 guttelag
Årets cup hadde 290 interesserte lag påmeldt, mens det bare var plass til 254. Totalt endte det på 245, etter en klubb trakk seg i siste liten.
- Vi tok kontakt med lagene på venteliste, men på så kort varsel kunne de ikke stille. De hadde meldt seg på andre turneringer. Likevel er årets turnering den største med 245 lag, fastslår Lyberg.
Ikke minst på guttesida er det positiv utvikling. Det har aldri vært mer enn 92 guttelag på plass.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00