HAMAR: Betina Riegelhuth bom. Gina Lorentsen bom. Lise Løke bom. Karoline Fredriksen bom. Kamilla Sundmoen bom. Det er kamphistorikken for Storhamar etter at Lise Løke hadde utlignet til 1-1.
Ja, slik var åpningsscenen for Storhamar-jentene mot Byåsen. Og det skulle komme flere i samme kategori. Hjemmelagets utvalgte bommet på hele 21 skudd i 1. omgang, og Anja Edin var vel den eneste i blått og gult som scoret på første forsøk da hun endelig kom inn.

Store Storhamar-sjanser
Og det var ikke akkurat småsjanser lagvenninnene hennes misbrukte.
Da er det nesten utrolig at Byåsen aldri var mer enn seks mål (12-6) foran Storhamar i gårsdagens toppkamp. Til pause hadde hjemmelaget skrumpet inn ledelsen til 13-9.
Etter garderobepraten midtvegs, ble det helt andre takter over hjemmelaget. Type sjanser som ble misbrukt før pause, satt nå i nota. Storhamar jobbet seg inn i kampen og kom à jour da nimålsscorer Lise Løke prikket inn 20-20.
Men så scoret Byåsen fire ganger uten at Storhamar maktet å kvittere.

- Hadde muligheten
- Det er utrolig synd at vi gjør en så dårlig 1. omgang, sier Lise Løke.
- 21 bomskudd sier sitt, og selv hadde jeg tre klare sjanser som jeg bommet på. Med normal uttelling burde det ha gått vår veg.
- Har du noen forklaring på hvorfor dere misbrukte så mange sjanser?
- Jeg vet faktisk ikke. Det skjedde jo med hele laget. Alle jentene gledet seg, så det kan være at spenningsnivået ble for høyt. Da jeg fikk den starten jeg gjorde, begynte jeg å tenke; «Nå må jeg sette neste sjanse». Når skuddet sitter, slipper også disse tankene, og i 2. omgang var jeg mye mer rolig og avslappet, sier Løke, som viste seg som en typisk Løke etter pause.
Storhamar-kaptein, Kamilla Sundmoen, tror jentene kanskje var litt for giret på kampen.
- Men dessverre var det for mange som ikke kom opp mot eget toppnivå, og jeg var en av dem.
- Vi var urutinerte på skytingen i 1. omgang, og ble hengende etter fra start, sier Sundmoen, som skryter av Nina Arnfinnsdottirs forsvarsspill, Stine Lidéns målvaktspill og Lise Løkes avslutninger.
Til tross for tomålstapet og en ikke spesielt god Storhamar-dag, mener Kamilla at Hamar-jentene nærmer seg de beste lagene.
- Jeg synes heller ikke Byåsen var så gode som de var tidligere, så vi får satse på å slå dem i Trondheim, sier Sundmoen.
- Det ble nok en nesten-kamp. Jeg begynner å bli litt lei av det, men det er ingen grunn til at vi skal føle oss underlegne i forhold til Byåsen, mener trener Arne Senstad.
- Alle bommene i 1. omgang ødela mye, og det var jo mange store sjanser også. I tillegg var vi for unøyaktige i forsvar. Vi fikk Byåsen dit vi ville etter pause, men så ble vi borte i perioder og falt ut av konseptet vårt, sier Senstad.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.