HAMAR: Med en bra trekning har Storhamar en god sjanse til å nå tredje runde i november.

Det er imidlertid ikke bare dårlige lag på den nedre halvdelen før trekningen.
Ifølge det europeiske håndballforbundets rangering, er rumenske Dunarea og ukrainske Galychanka de tøffeste lagene Storhamar kan møte i sin debut i europacupen i starten av oktober.
Galychanka spilte åttedelsfinale i EHF-cupen forrige sesong, der tapte laget med ti mål sammenlagt for Byåsen.
Dunarea var tre mål unna å gå til finale i den laveste europacupen, men tapte for tyske Oldenburg i semifinalen.

Vil unngå lang reise
- Selvfølgelig vil vi alltid ønske å gå videre når vi først har kvalifisert oss til europacupspill, og det å bli seedet er et steg på veien. Det er vanskelig å si hva som er drømmetrekning, men vi håper at vi slipper en lang reise til for eksempel Ukraina eller Kypros, sier Bent Svele.

Årsaken er at E-cupen kommer i tillegg til norsk serie, og en lang hjemreise mandag, fra en kamp søndag kveld, er aldri gunstig før en viktig seriekamp tre dager etterpå.
Dersom Storhamar må åpne borte, har de kamp mot Gjerpen mellom oppgjørene i EHF-cupens andre runde
- Vi har sett mange rare resultater i den norske serien, i runden etter E-cup-helgene. Det er en del av den læringsprosessen vi må gjennom, og som vi må få erfaring fra, dersom vi skal utvikle oss videre både i serien og i E-cupen, slik vi har ambisjoner om, legger Svele til.

Ujevnt nivå
Han har fulgte de norske lagene i E-cupen som tv-kommentator de siste årene. Han vet hva som venter.

- Mange land i Europa har det som i Norge, der det er ett og to veldig gode lag med mange landslagsspillere, og så er det litt variert kvalitet bak.
- Normalt er kanskje lag fra Romania det vi ikke ønsker oss, fordi den hjemlige serien der holder et ålreit nivå. Samtidig må vi tenke litt økonomi også, og da er Ukraina og Romania dyre land å reise til.

Dobbel hjemme?
Samtidig har det vært flere lag de siste årene som har vært mer på sightseeing enn på tur for å gå videre.

Noen klubber som har møtt norske lag, har hatt med flere ledere enn spillere…
- Alt avgjøres egentlig i trekningen, for det kan være lag som ønsker to kamper i Norge, og det kan være gode lag som ønsker to bortekamper fordi de er sikre på å gå videre, sier Bent Svele.
28. juli er Storhamar-damene tilbake på plass i Prestrudhallen og starter sesongoppkjøringen for alvor etter ferien.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.