HAMAR: - Vi ønsker at alle som har et bankende hjerte for å få avklart når utbyggingen av Prestrudhallen kan skje, kommer på politikermøte i hallen onsdag. Aller helst vil vi vite hva de ulike partiene mener om hallutfordringen før høstens kommunevalg, sier Storhamars håndballeder Ole Erik Hulleberg.
Han mener det er et skrikende behov for økt hallkapasitet i Hamar, og ønsker først og fremst at det skal bygges ei hallflate til i tilknytning til Prestrudhallen.

Behov for 200 timer

- Hallutfordringen i Hamar er stor. Samlet sett har idretten behov for cirka 200 timer i uka. Byen disponerer om lag 120 timer i Prestrudhallen, Ajerhallen, Katta og Hedmarkhallen.
- Dette behovet gjelder ikke bare for Storhamar Håndball og håndball generelt, men også innebandyen. Den er en voksende idrett som i dag har behov 75 timer, og som vil trenge mer halltid.

Må øke rekrutteringen

Hulleberg sier til HA-sporten at det er viktig økonomisk for Storhamar Håndball å øke rekrutteringen og samtidig beholde spillerne lenger i aktivitet enn i dag.
Storhamar ønsker at klubben skal kunne gi 150 spillere muligheten til å spille håndball i klubben sin, og det er et mål å kunne holde de fleste spillerne i aktivitet til de har passert 20 år.
Han ser for seg store muligheter til å rekruttere mange flere gutter til sporten sin, og samtidig har Storhamar-ledelsen vyer om å komme med et nytt breddetilbud innenfor dagens breddegruppe.

Regionalt og nasjonalt

- Og det betyr?
- At aldersklassene 12, 14, 16 og 18 år kan spille i regionale serier, mens andre i samme aldersklasse, som ønsker å satse mer, spiller i nasjonale serier.
- Jeg ser for meg at Storhamar kan ha et rent bredde-A-lag også. Men vi har ikke hallkapasitet til de nest beste i dag. Vi vil i hvert fall trenge 30 timer mer i uka, slik at vi tipper 100 timer totalt. Med bare ei hallflate i Prestrudhallen, er situasjonen håpløs for oss, og det er heller ikke nok til dagens aktivitet, sier Storhamars håndballeder.

Alle kommer

Hallkapasitet blir altså tema i morgendagens debatt i Prestrudhallen, og hva de ulike partiene mener, får vi svar på der.
Storhamar har fått tilbakemeldinger om at alle partiene kommer og forteller om sine planer: By og Bygdelista, Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Pensjonistpartiet.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.