HAMAR: 10. februar i fjor sa Hamar kommunestyre ja til å gi Storhamar Håndball et ansvarlig lån på 2.330.710 kroner. I ettertid har Storhamar-ledelsen avdekket at det reelt var et behov på ytterligere 500.000 kroner.

Leverandørgjelden

- Dette er ingen nyhet. Vi ble klar over dette forholdet i mai 2010. Ved presentasjon av halvårsresultatet for 2010 fortalte vi klubben og omverden at vi i enkelte perioder ville ha dårlig likviditet på grunn av fortsatt leverandørgjeld og underskuddsmåneder, sier Storhamar-leder Ole Erik Hulleberg.
- Når vi nå ber om å få utvidet lånet, er det for å slippe minimumsmånedene og ha likvide midler til uansett å gjøre opp for oss til rett tid.

Snuoperasjon

Storhamar-lederen sier at klubben vil gå i pluss i 2010 med 30.000-50.000 kroner etter at driften gikk med minus 800.000 kroner i 2007, nesten i null i 2009 og minus 2.511.000 kroner i 2009.
- Etter forrige runde uttalte du at Storhamar ikke skulle komme i samme situasjon igjen. Men nå trenger klubben ytterligere penger?
- Dette er samme gjeld og samme situasjon som i juni i fjor. Men vi har greid å snu minus 2,3 millioner til pluss, og det er en kjempeprestasjon for en klubb med åtte millioner kroner i omsetning. Vi ser at det vil ta noen år før vi har greid å bygge opp et overskudd som er stort nok til å leve trygt med i noen av månedene med dårlig likviditet, sier Hulleberg.

Rådmannen sier nei

Rådmannen slår fast at Hamar kommune har bidratt betydelig med å gi støtte til idrettslag som har hatt økonomiske problemer. Dette er en praksis han ikke ønsker skal fortsette.
Storhamar-leder Ole Erik Hulleberg sier han ikke hadde ventet at rådmannen skulle si ja til lånet, men han håper politikerne vi vurdere det annerledes i formannskapet 23. februar.
- Hva skjer hvis politikerne sier nei?
- Da får vi ikke lånet, og må finne andre løsninger. Da blir det å forhandle med leverandørene og be om betalingsutsettelse.
- Vil det få noe å si for lisensen?
- Nei, der er det årsregnskapet som teller. Dette lånet handler om å kunne gjøre opp for oss i rett tid og hjelpe oss i det daglige arbeidet.

- Har betalt halleie for 2010

- Har spillerne fått lønn?
- Spillerne har fått lønn, og kommunen har fått betalt for halleie i 2010, sier Hulleberg, som har oversendt kommunen det foreløpige regnskapet for 2010, budsjett for 2011 og et estimert budsjett for 2012 der det er satt av midler til nedbetaling av lån. Det gjelder også det utvidete lånet.

Siste rest av gammel moro

Når Storhamar blir kvitt ettervirkningene av gammel leverandørgjeld, har de også kvittet seg med siste rest av gammel moro, ifølge Hulleberg.
- Når vi er ferdig med dette året, tror jeg vi har nærmet oss full opprydding. I 2009 hadde Storhamar Håndball kostnader på over ti millioner kroner. Nå er vi under åtte millioner. Vi skal greie å krympe det enda litt til, men da begynner vi å nærme oss ei minimumsgrense for en eliteserieklubb, sier Ole Erik Hulleberg til HA-sporten.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.