At en av verdens beste forsvarsspillere gjorde comeback, skremte ikke Lise Løke. Bare bakterier biter på Storhamars strekspiller.
Hamar
I flere år var Else-Marthe Sørlie Lybekk landslagskaptein og en av verdens beste forsvarsspillere og strekspillere.
Det nærmeste Lise Løke har vært landslaget er at hun er søster til - i øyeblikket verdens beste - Heidi Løke.
Søndag var det imidlertid Storhamar-streken som dominerte. Sørlie Lybekk forsøkte det hun kunne i sitt eliteseriecomeback, men Løke lurte seg gjennom Gjøvik forsvaret ni ganger i kampen. Fem ganger ble det mål, to ganger ble det straffe og to ganger reddet gjestenes målvakt.
I tillegg scoret hun en gang på kontring uten et forsvar å slåss med.
IKKE særlig IMMUN
- Else-Marthe er sterk og har masse rutine. Du merker det når du møter henne på streken, men jeg synes vi løste det bra, smiler Lise Løke.
Hun har scoret i samtlige kamper denne sesongen, 56 totalt, og bare to spillere i eliteserien har flere spillemål uten straffer.
I høst var det som oftest ikke motspillere som stoppet henne, men lumske bakterier.
To halsbetennelser, en influensa og to antibiotikakurer tok knekken på overskuddet før jul.
27-åringen ble frisk i gave på julaften, og den siste uka har hun vist mye bra i løpet av tre tøffe kamper.
- Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er ut som jeg har et kjempedårlig immunforsvar. Jeg blir lett sjuk, og det sitter lenge i. Denne gang var det faktisk Heidi sin skyld, hun var syk først og smittet meg.
Jobber med tida
Lise har vært et hakk bak sin storesøster i karrieren. Ikke minst på uttelling har hun innimellom slitt litt. For mange skudd går i såkalt keeperhøyde.
- Jeg jobber med det på hver eneste trening. Litt for ofte stresser jeg med avslutningene, og tror jeg har dårligere tid enn jeg egentlig har. Dessuten kommer jeg litt lavt før jeg avslutter.
Trener Arne Senstad mener ofte det er for mye fokus på at strekspillere brenner målsjanser, bare fordi det ser ut som bedre målsjanser enn når spillere får god tid og skyter fra distanse. Han mener det handler om å se situasjonene og duellene.
- Lise er en spiller som nesten alltid leverer bra, det er bare å se på statistikken. Det er lov for strekspillere å bomme også, men de får oftere kritikk når de gjør det.
- Deilig å løpe
Mot Gjøvik fikk Storhamar-spillerne lov til å kontre helhjertet igjen, etter å ha holdt igjen mot Larvik og Byåsen. Løke og Co. nøt det.
- Det var deilig å løpe skikkelig. Vi klarte det ikke i første omgang, men etter en prat i pausa var det godt å kjenne at beina var lettere i 2. omgang. Det var skikkelig gøy, og det ble en lagseier der alle var på banen og mange bidro utover i kampen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00