For to uker siden var Malene Aambakk tilbake på parketten etter et fire måneder langt skadeavbrekk.

Da Storhamar smadret Viking med festsifrene 36-16 hjemme i Boligpartner Arena lørdag, var sunnmøringen i det umulige hjørnet. Storskytteren og banens klart beste ga seg ikke før elleve baller hadde flydd inn i nettmaskene.

Bedre av skaden

Nå hevder Aambakk at fire måneder på tribunen har gjort henne til enhver keepers mareritt.

- Jeg føler faktisk at jeg har blitt en bedre spiller av skaden, sier hun og fortsetter:

- Avbrekket ga meg muligheten til å trene mye styrke, og jeg kom styrket fysisk ut av de fire månedene. Nå går skuddene inn, og kroppen kjennes veldig bra ut. Det er et resultat av den gode jobben jeg gjorde mens jeg var skadet.

En lang periode på sidelinjen har i tillegg skjerpet håndball-hungeren. 

- Jeg kjenner at jeg er veldig sugen på å spille nå. Det er gøy å spille håndball etter å ha vært ute så lenge, smiler hun.

Solid forsprang

Etter 25 relativt jevnspilte åpningsminutter, der Viking bet seg fast og aldri havnet mer enn to mål bak, rykket Storhamar ifra for godt.

Gjestene sluttet helt å score, mens Storhamar bøttet baller inn. Viking-feilene kom som perler på en snor, og tre lynraske Storhamar-kontringer på under 30 sekunder sørget for pauseresultatet 15-9.

Da Maja Grøgaard i andre omgang omsider endte Vikings offensive tørketid etter nesten 14 målløse minutter, hadde Storhamar-ledelsen vokst seg enorm; ni strake scoringer hadde allerede sørget for 20-9.

Aambakk hamret inn scoringer i sluttminuttene, og suverene Storhamar vant 36-16.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.