For to uker siden var Malene Aambakk tilbake på parketten etter et fire måneder langt skadeavbrekk.

Da Storhamar smadret Viking med festsifrene 36-16 hjemme i Boligpartner Arena lørdag, var sunnmøringen i det umulige hjørnet. Storskytteren og banens klart beste ga seg ikke før elleve baller hadde flydd inn i nettmaskene.

Bedre av skaden

Nå hevder Aambakk at fire måneder på tribunen har gjort henne til enhver keepers mareritt.

- Jeg føler faktisk at jeg har blitt en bedre spiller av skaden, sier hun og fortsetter:

- Avbrekket ga meg muligheten til å trene mye styrke, og jeg kom styrket fysisk ut av de fire månedene. Nå går skuddene inn, og kroppen kjennes veldig bra ut. Det er et resultat av den gode jobben jeg gjorde mens jeg var skadet.

En lang periode på sidelinjen har i tillegg skjerpet håndball-hungeren. 

- Jeg kjenner at jeg er veldig sugen på å spille nå. Det er gøy å spille håndball etter å ha vært ute så lenge, smiler hun.

Solid forsprang

Etter 25 relativt jevnspilte åpningsminutter, der Viking bet seg fast og aldri havnet mer enn to mål bak, rykket Storhamar ifra for godt.

Gjestene sluttet helt å score, mens Storhamar bøttet baller inn. Viking-feilene kom som perler på en snor, og tre lynraske Storhamar-kontringer på under 30 sekunder sørget for pauseresultatet 15-9.

Da Maja Grøgaard i andre omgang omsider endte Vikings offensive tørketid etter nesten 14 målløse minutter, hadde Storhamar-ledelsen vokst seg enorm; ni strake scoringer hadde allerede sørget for 20-9.

Aambakk hamret inn scoringer i sluttminuttene, og suverene Storhamar vant 36-16.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00