HAMAR: - Ideelt sett skulle vi selvfølgelig hatt et par mål til å gå på til returkampen, for det er tøft å spille borte i europacupene. Vi skal likevel være stolte, for vi har faktisk slått de tyske serielederne, understreker veterankeeperen.
Spre rutinen
Hun vant cupfinalen i Tyskland med Leipzig våren 2007, og vet hva som venter kommende søndag.

Det skal hun forsøke å overføre til lagvenninnene i løpet av uka. Forsøke å spre rutinene i hele laget.
- Jeg tror det er så enkelt som at de som virkelig VIL, kan vinne der nede, fastslår Tjugum.
Hun spilte seg veldig opp i den perioden Storhamar var virkelig gode i kampen.
I løpet av tre minutter av første omgang hentet de inn 10-15 til 15-15, og i de første 20 minuttene av andre omgang rykket de til 26-21.
- Timene med video var vel verdt. Jeg følte jeg sto der jeg skulle ofte, men det er fortvilende når motstanderen får så mange straffer…

- Leipzig favoritter
Leipzig er et av Europas aller beste hjemmelag i håndball for kvinner.

Til tross for flere sesonger i Champions League har tyskerne de siste ti årene bare fem hjemmetap. Fire av dem har kommet mot to av verdens beste lag, blant annet Larvik og Viborgx2.
Bare en gang har det blitt et overraskende tap, mot en tysk seriekollega.
- Leipzig er favoritter nå, innrømmer Else-Marthe Sørlie Lybekk.
Den norske landslagsstreken som ga seg i høst, har spilt mange sesonger i tyske Leipzig.

Fordel å slippe press?
Sørlie Lybekk innrømmer at det er tøft for alle lag å komme til deres hjemmebane, med over 2.000 elleville tilskuere.

Nordstrand-spilleren som var med på å tape med 13 mål for Storhamar nylig, tror imidlertid at det kan være en fordel for Storhamar at Leipzig har presset.
- Tyskerne har mest press på seg, og hvis Storhamar-spillerne holder hodet kaldt, og forvalter sjansene de får, er det ikke umulig å vinne. Men det er tøft, mener Sørlie Lybekk.

- Skikkelig stolte
Anja Edin har E-cup-erfaring med Gjerpen, og har vært med å slå gode lag på bortebane tidligere.

- Det viktigste er at vi har troen på at det er mulig. Vi skal være skikkelig stolte av denne seieren, og så skal vi forberede oss godt til returkampen. De kommer til å ha et ekstra gir hjemme, tror Edin.
Hun roser trener Arne Senstad for taktiske endringer i forsvar i første omgang, som gjorde at Storhamar klarte å snu kampen.

Ga igjen
- I tillegg skal Inger Senstad ha ros på strek. Hun slåss mot store og sterke spillere, men vinner nesten alle dueller. Og Duda tåler mye juling, smiler Edin.
Senstad var mørbanket etter kampen, men strålte etter to mål og tre framkjempede straffekast.
- Jeg merket godt at det var tøffere enn en seriekamp, men det er litt moro å gi tilbake også. Vi måtte det da dommerne tillot armer opp i ansiktet og halsen. Derfor var det ekstra godt å vinne, avslutter Inger Senstad.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00