LARVIK: Da Lise Løke reduserte til 19-18 etter 47.40 var et bortskjemt hjemmepublikum frustrert i Arena Larvik i går kveld.
Hva skjedde med hjemmestjernene? De som ikke engang taper i Champions League?


Uvanlig tålmodighet


I 48 minutter spilte nemlig Storhamar en svært god kamp mot «verdens beste lag».
I stedet for å rushe i angrep og jakte på raske mål, roet Storhamar ned ni av ti ganger. Spilte ballen lenge før de forsøkte å finne lukene i hjemmelaget forsvar.
Det fungerte strålende i tre kvarter.
Så avgjorde en av verdens beste målvakter i mange år, 42 år gamle Lene Rantala, med åtte redninger på rad.
Etter å ha blitt skutt i ansiktet av Inger Senstad og fått ekstra tenning.


Skuffet men fornøyd


- Egentlig er jeg ganske, nei veldig fornøyd med vårt spill og vår innsats. Jeg følte vi spilte så bra i forsvar og står opp mot et så bra lag som vi aldri har gjort noe annet, sier Lise Løke.
Hun ble kåret til Storhamars beste i cupsemifinalen etter å ha kriget i 60 minutter mot en drøss med landslagsspillere.
- Det er bra når vi er skuffet etter å ha tapt en kamp mot Larvik, og det ikke er fordi vi tapte kjempemasse. Det skal vi ta med oss til neste kamp.


Beviste for seg sjøl


- Går det an å få trua på at det mulig å nærme seg poeng om en uke etter en slik kamp?
- Helt klart. Dette beviser at vi kan spille bra håndball også mot kjempegode lag. Det gjør at jeg får trua på at vi i hvert fall kan spille en ny god kamp mot Larvik neste uke.
I første serieduellen mellom søstrene Løke i sine nåværende klubber vant storesøster Heidi 13-0. I går vant Lise 4-3 i egne mål.
- Gjorde jeg det? Yes! Vi var flinke til å stoppe hu i dag.


Lidén god, Rantala avgjorde


Før kampen hadde trener Arne Senstad med litt glimt i øyet sagt at Stine Lidén måtte vinne keeperduellen mot Cecilie Leganger.
Verdens beste målvakt kom aldri på banen, men Lene Rantala er ingen dårlig erstatter. Lidén gjorde jobben i store deler av kampen, med hjelp av forsvaret. Spesielt i første omgang bidro hun til at Storhamar ledet 3-2, og hentet inn 7-11 til 10-11 ved pause.
- Storhamar gjør en veldig god jobb med fornuftig og godt spill. Jeg synes vi hadde et bra tak i starten, men vi klarer aldri å hekte dem av, skryter Larvik-trener Karl Erik Bøhn etter kampen.
- Vi er heldige som har en så god keeper når kampen avgjøres på en dag når vi ikke har den intensiteten vi ønsker. Hvis Storhamar spiller slik i alle kamper er de topp tre i Norge uten problemer, sier Bøhn.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00