HAMAR: Det var på lørdagens trening Storhamar-keeper Stine Lidén pådro seg en strekkskade. Hun ble sendt til sjukehuset, og etter en undersøkelse og ising hinket hun ut igjen på krykker.
Stine fryktet først det verste, men etter å ha blitt undersøkt hos osteopat Nils Petter Engen i går formiddag, ser hun litt lysere på situasjonen og håper å rekke seriestart mot Selbu 5. september.
Optimistisk Engen
- Det er en kraftig strekk på baksiden av låret, men det ser bra ut. Det var ingen hevelse, det er ingen tegn til ødelagte fibre, og ingen ting er røket, hevder Engen.
- Nå er det snakk om to uker med alternativ trening, og jeg håper hun rekker seriestart, sier Nils Petter Engen til HA-sporten.
- Nå haster det
Stines skade har gjort at Storhamar har intensivert jakten på en rutinert keeper som kan utgjøre målvaktstallen sammen med Lidén, Sara Haugli og Linn Westbye Pedersen.
Leter over alt
- Ja, nå haster det med å finne en målvakt til, sier trener Arne Senstad til HA-sporten.
- Vi leter faktisk over hele verden og har koblet inn agenter og trenere i håp om å finne en rutinert keeper sammen med våre unge målvakter. Men det er vanskelig å finne noen som er bedre enn de vi allerede har.
- Må være en forsterkning
- Skal vi opprettholde ambisjonsnivået vårt, må vi ha en etablert toppmålvakt. Vi kan ikke forvente at ungjentene våre skal være på et slikt nivå foreløpig, og skal vi hente noen, må det være en klar forsterkning. sier Senstad.
Han viser til at Byåsen har vært i en lignende situasjon, og at trønderne hadde vært innom over 20 keeperalternativer før de sikret seg Brasils landslagskeeper, Barbara Arenhardt (23).
Ingen cupkamp
I og med Stine Lidén skal trene alternativt de neste to ukene, mister hun også viktig treningsoppkjøring og treningskamper.
Storhamar møter Gjøvik og Vardal i morgen, og til helgen er det matcher mot både Jotun og Oppsal.
NM-kampen mot Ull./Kisa onsdag 25. august går også i vasken, og neste helg deltar Storhamar i Vestfjorden Cup med kamper fredag, lørdag og søndag.
Anjas kneproblemer
Stine er ikke alene om å være på sidelinjen i Storhamar. Daria Boltromiuk er ute med langtidsskade etter at akillesen røk, og ifølge Arne Senstad sliter Anja Edin fortsatt med kneet sitt.
- Det er blitt slått fast at Anja ikke har jumpers knee, men hun har problemer med kneet uansett og får ikke trent for fullt, sier Senstad.
Han råder ikke over eliteseriens største stall, og klubben har fortsatt ikke sikret seg Nina Arnfinnsdottirs signatur.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00