- Stine har fotografisk hukommelse. Hun vet hvor de beste skytterne i Norge legger ballen, sier Tormod Steen, som har trent Stine i snart fire år.
- Jo da, jeg liker å ha kontroll, fastslår Storhamars redningskvinne.
- Jeg kartlegger alle skytterne og ser etter skuddmønster og bevegelser. Slik er det å være håndballnerd, sier den 185 centimeter høye målvakten og setter opp et stort smil.

Trengte ikke å se Tertnes

Hun trengte ikke å se videoopptak foran gårsdagens kamp, for hun husker hvordan Tonje Løseth og Tertnes-jentene skyter.
- Men foran møtet med Vipers måtte jeg se videoopptak etter som de har mange nye spiller.
I går ble redningene hennes i 2. omgang avgjørende for Storhamar i en uhyre tett kamp. Før pause slapp hun inn 12 mål og reddet åtte skudd. I 2. omgang ble det 11 redninger og åtte innslupne.
Men Stine tar ikke æren alene.
- Forsvaret ble mye bedre, og det var viktig å få inn Kristin Høybakken. Hun var god. Hele forsvaret ble mye tettere og mer kompakt, sier Stine som kastet seg om halsen på Kristin da dommeren blåste av kampen.

For mange nærskudd

- Før pause kom det altfor mange nærskudd, men i 2. omgang kom skuddene utenfra, og det er der jeg har min styrke, fastslår Lidén som har fått en rolle i laget hun liker godt. Nå styrer hun forsvaret langt mer enn tidligere.
- Jeg liker å være autoritær i kampene, sier hun.
Fra sin plass i buret så Stine det som alle andre gjorde i 1. omgang.
Storhamar spilte stresshåndball, og de fikk det absolutt ikke til mot et aggressivt og hardtarbeidende Tertnes-forsvar. Det endte opp i for mange personlige feil. 26 tekniske angrepsfeil i en eliteseriekamp er altfor mye.
Det løsnet litt da Betina Riegelhuth kom inn og spilte offensivt, men også da gikk mange angrep i stå.

Gode ungjenter

Det var faktisk ungjentene som etter hvert ble viktige i opphentingen av Tertnes-ledelsen i 2. omgang.
Kristin Høybakken (18) tok tak i forsvarsjobben og scoret tre viktige mål; blant annet 21-20-målet.
Likeledes gjorde Tonje Enkerud (18) en viktig jobb. Spesielt i angrep. Hun scoret riktig nok bare ett mål, men satte fart i angrepet og spilte opp Maja Jakobsen som fikk god hjelp av Tonje.
Dette var sesongens første store styrkeprøve for Storhamar. Tertnes var i likhet med Hamar-laget uten poengtap, men for Kamilla Sundmoen & Co. må det være betryggende å vite at laget fortsatt har mye å gå på.
- Husk på at det er mange nye på laget, og vi er ennå ikke skikkelig samspilte, sier kaptein Sundmoen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00