Storhamar må alltid stole på Stine Lidén (22). Målvakten har ingen å bytte med, og mot Byåsen fikk hun heller ikke veldig god hjelp av lagvenninnene sine. Stine ble alene mot overmakten.
hamar
- I dag fikk ikke Stine den hjelpen hun skal ha, fastslår trener Arne Senstad.
Og selv om ikke redningsprosenten blir råhøy av å redde 17 av 47 skudd, forteller det ganske mye om hvilken utfordring hun også hadde når det går 47 skudd gjennom forsvaret.
- Det kommer også skudd Stine skal ta, men all ære for den jobben hun gjør. Hun står opp og tar mange av skuddene, men skytterne deres slipper til for enkelt, og det er mange nærskudd som er vanskelige å ta, sier Senstad.
Straffer og stangskudd
Det startet ganske så bra for hele Storhamar-laget i den viktige kampen mot Byåsen. Selv om jentene tidlig virket slitne etter kraftutfoldelsen mot Larvik søndag, fulgte de med Byåsen godt ut i 1. omgang.
Til tross for to straffemiss og fem stangskudd i første omgang, holdt de blå/gule følge med Byåsen fram til 11-10. Men da trønderne la på til 15-12 samtidig som Storhamar fikk en spiller utvist helt på tampen av omgangen, ble det tungt å gå på 2. omgang for en gjeng som helt klart virket slitne.
Etter pause gikk det da også fryktelig trådt både i angrep og forsvar.
- Frustrerende
- 2. omgang ble skikkelig frustrerende, sier Stine, som ble belønnet med prisen som Storhamars beste.
- Jeg ser jo at lagvenninnene mine prøver og vil, men denne gangen får de det ikke helt til. Selv var jeg heldig og hadde dagen, men jeg kunne ikke greie det alene, sier 22-åringen.
Hun skulle gjerne ha hatt et par minutter på benken underveis for lade batteriene, men uten andrekeeper er ikke det mulig. Stine må stå hele tiden, og trener Senstad har stor forståelse for at det kan være tøft mentalt.
Håper på en keeper til
- Det har jo vært slik en halv sesong nå, sier Stine.
- Jeg håper det kommer en målvakt til før fristen går ut 31. januar.
- En ny keeper som parkerer deg på benken?
- Da får jeg ta opp kampen, sier hun og setter opp et bredt smil.
- Det hadde du ikke sagt for et år siden?
- Nei, men så har jeg fått selvtillit av å spille så mye også. I fjor følte jeg at jeg hadde flaks når jeg reddet. Det gjør jeg ikke nå lenger.
- Så det er litt både på godt og vondt å være alene keeper også?
- Ja, men jeg følte mye press i starten. Jeg følte ikke at alle hadde trua på meg, men jeg synes selv jeg har overbevist etter hvert, sier Stine Lidén til HA-sporten.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00