Storhamar har allerede søkt om fornyet lisens, men på grunn av flere utsettelser av gårsdagens årsmøte, mangler håndballforbundet økonomisk dokumentasjon fra klubben.

Den økonomiske virkeligheten som ble avslørt i går har Øystein Holtet med seg til møtet i Oslo, men om styrelederens planer ikke klarer å overbevise forbundet, kan det få store konsekvenser for laget fra Hamar vest.

- Klubben har sanert en god del gjeld første halvår i år, og jeg kommer til å be om seks måneder til for å snu den negative situasjonen i klubben, sier Holtet.

Blodrøde tall

Storhamar hadde en omsetning på rundt 5 millioner kroner i 2014 og en negativ egenkapital på rundt 3 millioner kroner. Den negative egenkapitalen utgjør 60 prosent av omsetningen, som plasserer Storhamar i en svært alvorlig situasjon.

I NHFs lov og reglement står det nemlig at lag som har negativ egenkapital som utgjør 50 - 75 prosent av omsetningen skal degraderes til 1. divisjon.

Heldigvis for Storhamar har klubben i første halvdel av 2015 fått redusert gjeld og negativ egenkapital med 732.000 kroner, og dette håper de er bevis på at det er en vesentlig og positiv utvikling.

- Revisoren vår har gjort en grundig jobb og vi har nå en komplett oversikt over klubbens økonomi. Min jobb blir å fortelle hvordan planen vår er videre og hvordan vi skal bedre den dårlige økonomien, sier Øystein Holtet.

Kan berge plassen

Dersom håndballforbundet fester lit til den nyvalgte styrelederen sine planer og samtidig er tilfreds med den jobben som har blitt gjort så langt i år, forbedrer trolig Storhamar posisjonen sin nok til å beholde lisensen og plassen i eliteserien.

Likevel tyder alt på at Storhamar i beste fall vil starte sesongen med minus fire poeng, om de havner i kategorien av klubber som har en negativ egenkapital som utgjør mellom 40 og 50 prosent av årlig omsetning.

Dette skriver NHF om klubbene i denne kategorien: Innsending av tertialregnskap. Ingen utgiftsøkninger godkjennes. Klubben gis ikke anledning til å tegne profesjonelle kontrakter med spillere. 4 poeng trekk.

Poengtrekk

- Jeg håper på et positivt møte med forbundet, men anser likevel sjansene for poengtrekk som rimelig store. Det skal vi imidlertid leve med, sier Holtet som tror den nye hallen er med på å gjøre framtidsutsiktene noe lysere for Hamar-klubben.

Håndballforbundets generalsekretær, Erik Langerud er ikke villig til å kommentere situasjonen til Storhamar før morgendagens møte.

- Jeg kan ikke kommentere denne konkret. Vi har ikke årsmøte og revisorgodkjente regnskaper ennå, og først når vi har mottatt dette kan vi vurdere klubbens søknad, skriver Langerud i en epost til HA-sporten.

- Det er for øvrig Forbundsstyret som tildeler lisenser basert på saksdokumentasjon fra administrasjonen. Av ovennevnte årsaker har ergo heller ikke styret mottatt noen papirer for behandling ennå, fortsetter Langerud.

Snarlig avgjørelse

Etter hva HA-sporten erfarer skal Forbundsstyret ha et ekstraordinært styremøte på torsdag, hvor situasjonen i Storhamar er eneste sak på sakskartet.

- Jeg regner med vi får en avgjørelse på dette i løpet av noen få dager, sier en spent Øystein Holtet.Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.