Da Senstad ga seg i sommer, mistet Storhamar en av Norges aller beste håndballtrenere.
Sterk håndballfaglig, et råskinn mentalt og taktisk, og ikke minst en sann plager på trening.
Etter sju sesonger var det spillere som ønsket en ny trener og nye impulser, samtidig som Senstad kostet for mye i klubbens anstrengte budsjetter.
Noen spillere var lei av at Senstad løp ved siden av dem på trening og ropte, mens de slet seg gjennom knalltøffe løpeøkter. Lei av at han aldri var fornøyd med intensiteten og konsentrasjonen på trening, og alltid krevde mer.
Nå må Storhamar-jentene betale den prisen, og i cupkampen mot Oppsal for en uke siden, var det Senstads nye jenter som løp mest, ville mest og var best.
Fra sidelinja så det ut som de gulkledde fra Hamar bare ga 80 prosent. Maks. Rapportene fra Prestrudhallen er at det også er slik på trening i høst. Bare 80 prosent innsats og trøkk. Mer komfortabelt, men ikke prestasjonsfremmende.
Så langt har ikke jentene klart å følge opp uten å ha Arne Senstad sittende på ryggen klar med ei lekse hvis de skyter når sjansen byr seg, tetter igjen i forsvar, eller følger kampplanen 100 prosent.
Spillerne har snakket om det etter flere kamper, at de må gå i seg sjøl og brette opp ermene på trening. De gjorde det etter Byåsen-tapet med 20 mål. Det endte med ny kollektiv stillstand og minus 16 mål mot Oppsal i cupen.
Tilbake sitter islandske Alfred Örn Finnsson med ansvaret for årets Storhamar-lag. Teologen med et stort hjerte for håndball kan sin teori og har kvaliteter til å bli en god trener.
Han kommer med nye idéer og litt andre tanker som må øves inn, men så langt mangler han litt på det å være tøff nok på trening, og å sette ned foten når jentene blir for komfortable.
En av idrettens største klisjéer er «å hoppe etter Bjørn Wirkola». Finnsson står på hoppkanten. Å overta etter Senstad har blitt knalltøft, og så langt har Storhamar blitt avkledd for det de ikke har gjort på trening.
Derfor må Finnsson enten få forståelse i spillergruppa at de må legge ned en større innsats uten at han blir en kopi av forgjengeren på trening, eller han må bli en islandsk vulkan, som krever mer på hver trening.
Samtidig må han bli flinkere til å coache laget fra benken i kamp. Der er Senstad i det aller ypperste sjiktet i norsk håndball, men grunnlaget har han gjort på trening, gjennom at spillerne vet hvor vondt det må gjøre å slå de beste lagene.
Det husker nok Storhamar-jentene fortsatt, de må bare ville hente det fram.
I kveld er det en ypperlig anledning å vise det for trenerne på begge lag.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.