Storhamar-spillernes kontrakter er såkalte standardkontrakter som er utarbeidet av Norges Håndballforbund, spillerorganisasjonene NISO og NHO.

Helt mot slutten av denne kontrakten under punktet «Avtalens opphør» og under delpunktet 1.2 «Spillerens rett til oppsigelse» står det blant annet dette:

«Spilleren kan skriftlig si opp avtalen med en måneds varsel dersom: Klubbens 1. lag rykker ned i NHFs divisjoner. Oppsigelse kan først skje etter sesongslutt.»

Klubben har også rett til å si opp spillerne ved et nedrykk, men med en måneds varsel.

– Samme som i hockey

I praksis betyr det at samtlige Storhamar-spillere kan bytte klubb hvis håndballforbundets vedtak om å degradere Storhamar til 1. divisjon som følge av den svake økonomiske situasjonen blir endelig.

– Disse kontraktene er ganske like de som blir brukt i hockey. I fotball er det litt annerledes. Der er det litt høyere verdier med noen spillere som kan selges i stedet for at de bare slippes gratis videre, sier Joachim Walltin i NISO til HA-sporten.

Han understreker at situasjonen i Storhamar er veldig spesiell.

– Det er heldigvis ikke ofte dette skjer. Hvis noen spillere eller klubben vil ha bistand, så stiller vi opp på det, sier Walltin.

Møte i neste uke

Så langt er det likevel lite som tyder på at det blir noen stor spillerflukt fra Storhamar. Etter det HA-sporten forstår, skal de fleste av jentene være positive til å fortsette i klubben.

I tillegg har nyvalgt styreleder Øystein Holtet allerede signalisert at de ønsker å opprettholde forpliktelsene sine overfor spillerne og satse videre med tilnærmet samme styrke.

Spillerne er også innkalt til et informasjonsmøte i neste uke, hvor klubbledelsen vil informere nærmere om situasjonen.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå. Dette kom som et sjokk på meg og de andre spillere onsdag ettermiddag. Nå må vi få høre hva klubben tenker, sier Kristin Høybakken.

Den lovende strekspilleren og U-landslagsspilleren, bekrefter nærmest at hun fortsetter i SIL

– Jeg synes det er trist at klubben skal gå ned på noe som ikke handler om det sportslige, men det går en faen i meg. Dette er min klubb, og vi skal rykke opp igjen. Jeg har heller ikke hørt noen som har sagt at dette vil jeg ikke være med på. Alle er klare på å ta i et tak, sier Kristin Høybakken.

Les også
DEBATT

Les dagens HA-leder om Storhamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.