Storhamar-spillernes kontrakter er såkalte standardkontrakter som er utarbeidet av Norges Håndballforbund, spillerorganisasjonene NISO og NHO.

Helt mot slutten av denne kontrakten under punktet «Avtalens opphør» og under delpunktet 1.2 «Spillerens rett til oppsigelse» står det blant annet dette:

«Spilleren kan skriftlig si opp avtalen med en måneds varsel dersom: Klubbens 1. lag rykker ned i NHFs divisjoner. Oppsigelse kan først skje etter sesongslutt.»

Klubben har også rett til å si opp spillerne ved et nedrykk, men med en måneds varsel.

– Samme som i hockey

I praksis betyr det at samtlige Storhamar-spillere kan bytte klubb hvis håndballforbundets vedtak om å degradere Storhamar til 1. divisjon som følge av den svake økonomiske situasjonen blir endelig.

– Disse kontraktene er ganske like de som blir brukt i hockey. I fotball er det litt annerledes. Der er det litt høyere verdier med noen spillere som kan selges i stedet for at de bare slippes gratis videre, sier Joachim Walltin i NISO til HA-sporten.

Han understreker at situasjonen i Storhamar er veldig spesiell.

– Det er heldigvis ikke ofte dette skjer. Hvis noen spillere eller klubben vil ha bistand, så stiller vi opp på det, sier Walltin.

Møte i neste uke

Så langt er det likevel lite som tyder på at det blir noen stor spillerflukt fra Storhamar. Etter det HA-sporten forstår, skal de fleste av jentene være positive til å fortsette i klubben.

I tillegg har nyvalgt styreleder Øystein Holtet allerede signalisert at de ønsker å opprettholde forpliktelsene sine overfor spillerne og satse videre med tilnærmet samme styrke.

Spillerne er også innkalt til et informasjonsmøte i neste uke, hvor klubbledelsen vil informere nærmere om situasjonen.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå. Dette kom som et sjokk på meg og de andre spillere onsdag ettermiddag. Nå må vi få høre hva klubben tenker, sier Kristin Høybakken.

Den lovende strekspilleren og U-landslagsspilleren, bekrefter nærmest at hun fortsetter i SIL

– Jeg synes det er trist at klubben skal gå ned på noe som ikke handler om det sportslige, men det går en faen i meg. Dette er min klubb, og vi skal rykke opp igjen. Jeg har heller ikke hørt noen som har sagt at dette vil jeg ikke være med på. Alle er klare på å ta i et tak, sier Kristin Høybakken.

Les også
DEBATT

Les dagens HA-leder om Storhamar.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00