Storhamar knallåpnet mot Byåsen i Prestrudhallen. Alfred Örn Finnssons elever ledet 6-2 da det var spilt drøye seks minutter av kampen.

Men Byåsen kom tilbake.

Laget kom a jour på stillingen 7-7 og tok ledelsen for første gang på 10-11.

Storhamar ledet også 14-12, men igjen svarte Byåsen, og sekundet før pause sendte tidligere Storhamar-spiller, Maren Gundersen Byåsen i tet med 15-14.

Det ble en thriller av en håndballkamp i Prestrudhallen. I 2. omgang fulgte laget hverandre som skygger. Så fort det ene laget tok ledelsen, utlignet det andre. Slik fortsatte det hele kampen, men etter at Linn-Marie Birkeland hadde ordnet 28-27, greide ikke Byåsen å utligne.

Nå er det returmøte i Trondheim onsdag, og der kan Storhamar greie seg med uavgjort.

- Dette satt langt inne, sier Alfred Örn Finnsson etter sieren over Byåsen. 

Han var naturligvis strålende fornøyd med at Storhamar endelig tok skalpen på en motstander som har vært synonymt med tap denne sesongen. 

- Vi gjør en veldig god kamp. Spesielt i etablert angrep er vi gode. Jentene er flinke til å være tålmodige å finne hverandre. Dette er selvsagt vår beste kamp mot Byåsen denne sesongen, sier Alfred Örn Finnsson.

Kampfakta

1. semfinale sluttspillet, eliteserien kvinner
Prestrudhallen
403 tilskuere
Storhamars lag: Stine Lidén, Hannah Zimmergren - Kamilla, Sundmoen 5, Ellen Marie Folkvord 3, Maja Jakobsen 5, Linn-Marie Birkeland 4, Betina Riegelhuth 9 (3), Martine Hovden 2, Karoline Fredriksen, Emma Skinnehaugen, Elise Skinnehaugen, Kristin Høybakken, Tonje Enkerud, Karoline Lillejordet, Malene Aambakk.

Toppscorer Byåsen: Tonje Nøstvold 11 (2).

Utvisninger: Storhamar 3x2 min, Byåsen ingen.
Dommere: Guro Røen og Kjersti Arntsen


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.