HAMAR: Storhamar-spillerne Stine Lidén, Betina Riegelhuth, Anja Edin og Kamilla Sundmoen er på plass når det norske kvinnelandslaget i beachhåndball møtes på Gardermoen i morgen.

16 spillere reiser først til Italia for å få matching. Deretter går turen til ei turnering i Ungarn, og etterpå skal landslagstrener Eskil Berg Andreassen skjære ned stallen til ti spillere.
De ti skal representere Norge i EM i Larvik 23.- til 28. juni.
- Kampene i Italia og Ungarn blir avgjørende for hvem som får spille EM, fastslår Berg Andreassen.

Anja med 43 kamper
I den norske troppen er det Anja Edin som er selve nestoren med 43 landskamper. Hun er nå inne i sin fjerde landslagssesong, og det betyr at hun har vært med på å innkassere EM-bronse, en femteplass og en sjetteplass.

Kamilla Sundmoen er den aller ferskeste i beachsammenheng av Storhamar-jentene.
- Vi har bare hatt en samling med fire økter, men Kamilla er spennende som playmaker og er farlig på mål, sier trener Berg Andreassen.
Betina Riegelhuth vurderer han som en skytter, en såkalt topoengsspiller, som bytter med målvakten i angrep. Det vil si at et mål scoret av en målvakt gir to poeng i beachhåndball.
Den siste av de fire Storhamar-spillerne, Stine Lidén, er med som målvakt i beach som hun er i tradisjonell håndball.

Troppen til Italia:
Stine Lidèn, Storhamar IL, Katrine Hjelmeland, Byåsen Elite, Gina Lorentsen, Byåsen Elite, Linn Jørum Sulland, Stabæk Håndball, Linn Gossè, Stabæk Håndball, Sakura Hauge, Tertens Håndball Elite, Iselin Klev, Stabæk Håndball, Tine R Kristiansen, Larvik HK, Stine Lund Andreassen, Tertnes Håndball Elite, Ane Brustuen, Horsens, Betina Riegelhuth, Storhamar IL, Anja Edin, Storhamar IL, Kamilla Sundmoen, Storhamar IL, Arnhild Holmlimo, Nordstrand IF, Charlotte Mordal, Bækkelaget SK, June Andenæs, Levanger HK.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00