SÆTRE: Innen fristen fredag hadde om lag 85 prosent av Storhamars kreditorer sagt ja til å nøye seg med 50 prosent av sitt tilgodehavende i Storhamar Håndball.

- Det er tungt å be om gjeldssanering, og det er veldig mange som er positive, sier Storhamar-leder Jan Åge Haug.
- Men det er også noen som har sagt nei, og der har vi en vei vi å gå. Andre erfarer at det ikke alltid er så lett første gangen, så det er litt for tidlig å si om vi lykkes, sier Jan Åge Haug.

Kommunen kreditor
Blant de største kreditorene er Hamar kommune, som skal behandle Storhamar i kommunestyre onsdag.

I mellomtiden gjør Storhamars eliteseriespillere det de kan for å holde utgiftene nede. På Skjærsgårdslekene forrige helg bodde spillere og trenere på flatseng i et klasserom. Det samme gjorde de i Vestfjorden Cup i helgen uten at det kostet klubben noe.
Det er ikke noe glamorøst liv å være håndballspiller på topplan i Norge. Men det er ikke snakk om noen sure miner av den grunn.

Kjempefint for miljøet
- Kjempefint for miljøet, sier jentene. - Mye hyggeligere å bo sammen i et klasserom enn å bo på hotell!

- Det er helt greit for oss. Vi gjør det vi kan for å bidra økonomisk, sier Kamilla Sundmoen.
- Merker dere at det er dårligere tider?
- Vi merker jo at vi må spare litt, men jeg synes ledelsen er flinke til å holde spillerne utenfor.
- Hvordan er det å bo i et klasserom?
- Luftmadrassene er blitt så fine nå, så jeg sover godt. Kjøpte meg en ny en fredag - en selvoppblåsbar en, sier Kamilla.
Og når hun sier hun kjøpte en madrass, så bekostet hun den selv, slik alle Storhamar-jentene gjør. Og de har med egne dyner og puter.

Maja lå vondt
Kaptein Sundmoen forbarmet seg over Maja Jakobsen, som ikke var helt fornøyd med tilværelsen der hun lå på en veldig tynn madrass natt til lørdag.

- Hun skal få dele dobbeltmadrass med meg natt til søndag.
En boomlaster (CD-spiller) dundrer og går over alt og sørger for kul musikk i klasserommet og i garderoben.
- Vi har ventet på den i ett år, men nå gikk vi sammen, la i 100 kroner hver og spleiset på boomlaster'n, sier Sundmoen som fylte 24 år fredag.

Trenerne i kjelleren
Om noen tror trener Arne Senstad flottet seg i herlige omgivelser, så bodde han og trenerkollega Reidar Møistad på flatseng i kjelleren i håndballhallen.

Sparingen er ikke slutt med det:
Når Storhamar skal ut i cupvinnercupen borte mot Panellinos Lefkosias i november, sendes det en tropp med bare ti spillere og en trener.
- Jeg tror alle jentene har lyst til å være med, men vi føler ikke at det er noe annet å gjøre enn å skjære ned på troppen. Det er bedre det enn ikke å dra, sier Kamilla Sundmoen.

Prøver å rydde
Styreleder Jan Åge Haug synes det er flott at hele klubben viser forståelse for den økonomiske situasjonen de er i.

- Vi har prøvd å informere innad i systemet at det må gjøres noen grep. Vi tar situasjonen svært alvorlig, og er opptatt av å rydde i eget hus før vi får hjelp utenfra. Slik situasjonen er blitt i sportsverdenen, må vi være litt forsiktige på kostnadssiden - og sette tæring etter næring. Jeg må bare innrømme at det har vært tungt å be om gjeldssanering, men det har vært nødvendig, sier Jan Åge Haug.
- Optimist - eller..?
- Mer nå enn for to måneder siden i og med at vi har fått positive svar fra så mange kreditorer.
Jentene ordnet også et lite bidrag i klubbkassa i går ettermiddag. Seier i Vestfjorden Cup ga nemlig 10.000 kroner i premie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.