- Jeg hadde en veldig god opplevelse sist vi møtte Spania, men det er umulig å si om finalen i morgen kan bli på samme måten, smiler Betina Riegelhuth.

Storhamar-spilleren som var av de siste som med i Thorir Hergeirssons landslagstropp, fikk sitt definitive internasjonale gjennombrudd da Norge slo Spania for noen dager siden.

Da scoret Betina sju mål og var Norges toppscorer og beste spiller i følge TV2s seere.

Ikke lenger ukjent

I det møtet var Betina totalt ukjent for de spanske motstandere, men nå er ting annerledes. I alle fall litt.

- Hvem var det du snakket med nettopp nå, ville en spansk journalist vite etter HA-sporten hadde gjort unna en kjapp prat Riegelhuth på pressemøtet lørdag ettermiddag.

- Ah, det var Riegelhuth, ja, sier spanjolen som åpenbart husker det første møtet med Storhamar-spilleren med gru.

Maja vil ha gull

For den andre Storhamar-spilleren, Maja Jakobsen, er EM-finale ikke helt nytt. Hun var også med forrige gang Norge spilte finale for to år siden.

Den gangen ble Montenegro for sterke for Maja og Norge.

- Det jeg husker aller best er følelsen etter tapet. Det er noe jeg ikke ønsker å oppleve igjen. Å komme til finalen var stort, men å tape var kjipt, sier Maja som ikke fikk spilletid i semifinalen mot Sverige.

- Jeg forbereder meg til å spille, og er klar når sjansen byr seg. Mot Sverige var både Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Nora Mørk veldig gode, og da fikk ikke jeg sjansen. Men mentalt er det like tøft å sitte på benken og være klar, som å spille, mener Maja Jakobsen.

Fysikken kan avgjøre

Spania var gode før pause i sin semifinale mot Montenegro, men etter pause var de nære ved å tape kampen. Laget så slitent ut.

- Det må Norge ikke la seg lure av, sier TV2 studioekspert Frode Scheie.

Han mener Spania ser slik ut i hver eneste kamp, men at laget også fikk et skikkelig løft etter at de både knuste og sendte Danmarks jenter ut av kampen mot medaljene på onsdag.

- Vi må løpe Spania i senk og sette forsvaret, sier Maja Jakobsen og gjentar suksessopskriften som har sendt Norge til mesterskapsfinaler gang på gang.

Forberedt på seier

For mesterskapsdebutant Betina Riegelhuth er tankene på EM-gull og finalescoringer det hun sovner til i kveld.

- Når jeg er på banen er det for å ta skuddansvar i angrep. Det skal jeg ikke slutte med, selv om det nå står om EM-gull, sier Betina Riegelhuth.

 

 

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00