- Jeg hadde en veldig god opplevelse sist vi møtte Spania, men det er umulig å si om finalen i morgen kan bli på samme måten, smiler Betina Riegelhuth.

Storhamar-spilleren som var av de siste som med i Thorir Hergeirssons landslagstropp, fikk sitt definitive internasjonale gjennombrudd da Norge slo Spania for noen dager siden.

Da scoret Betina sju mål og var Norges toppscorer og beste spiller i følge TV2s seere.

Ikke lenger ukjent

I det møtet var Betina totalt ukjent for de spanske motstandere, men nå er ting annerledes. I alle fall litt.

- Hvem var det du snakket med nettopp nå, ville en spansk journalist vite etter HA-sporten hadde gjort unna en kjapp prat Riegelhuth på pressemøtet lørdag ettermiddag.

- Ah, det var Riegelhuth, ja, sier spanjolen som åpenbart husker det første møtet med Storhamar-spilleren med gru.

Maja vil ha gull

For den andre Storhamar-spilleren, Maja Jakobsen, er EM-finale ikke helt nytt. Hun var også med forrige gang Norge spilte finale for to år siden.

Den gangen ble Montenegro for sterke for Maja og Norge.

- Det jeg husker aller best er følelsen etter tapet. Det er noe jeg ikke ønsker å oppleve igjen. Å komme til finalen var stort, men å tape var kjipt, sier Maja som ikke fikk spilletid i semifinalen mot Sverige.

- Jeg forbereder meg til å spille, og er klar når sjansen byr seg. Mot Sverige var både Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Nora Mørk veldig gode, og da fikk ikke jeg sjansen. Men mentalt er det like tøft å sitte på benken og være klar, som å spille, mener Maja Jakobsen.

Fysikken kan avgjøre

Spania var gode før pause i sin semifinale mot Montenegro, men etter pause var de nære ved å tape kampen. Laget så slitent ut.

- Det må Norge ikke la seg lure av, sier TV2 studioekspert Frode Scheie.

Han mener Spania ser slik ut i hver eneste kamp, men at laget også fikk et skikkelig løft etter at de både knuste og sendte Danmarks jenter ut av kampen mot medaljene på onsdag.

- Vi må løpe Spania i senk og sette forsvaret, sier Maja Jakobsen og gjentar suksessopskriften som har sendt Norge til mesterskapsfinaler gang på gang.

Forberedt på seier

For mesterskapsdebutant Betina Riegelhuth er tankene på EM-gull og finalescoringer det hun sovner til i kveld.

- Når jeg er på banen er det for å ta skuddansvar i angrep. Det skal jeg ikke slutte med, selv om det nå står om EM-gull, sier Betina Riegelhuth.

 

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.