• Sterk: Tonje Enkerud er av Storhamars mest ambisiøse og mest gjennomtrente spillere.Foto: Kai Kristiansen

– Jeg visste ikke at HA-sporten mente jeg var best, men jeg tror det stemmer ganske godt, sier en usedvanlig offensiv 22-åring.

For selv om bakspilleren har vært av landets mest spennende spillere i noen år, er hun ikke først og fremst kjent for å omtale seg selv med store bokstaver.

Det gjør derimot gjerne Kamilla Sundmoen da hun får sjansen.

– Tonje er ekstremt gjennombruddssterk og farlig i alle deler av spillet med innspill, godt skudd og gjennombrudd. I tillegg er hun en av våre viktigste i vårt offensive forsvarsspill. Er det ei vi kommer til å se på landslaget, er det Tonje, slår Kamilla fast.

AMBISIØS SPILLER

Drømmen om å spille på A-landslaget legger heller ikke Tonje skjul på.

– Det hadde vært artig å få oppleve, men jeg vet ikke når det eventuelt skjer, sier Tonje som har skrevet under for to år med Hamar-klubben.

Da alt raknet for Hamar-klubben før forrige sesong, rakk ikke Tonje en gang å tenke på å skifte klubb før trener Senstad var på tråden og forsikret seg om at Flisa-jenta skulle være med videre i 1. divisjon.

– Jeg har ikke anget ett sekund på at jeg sa ja til å fortsette, understreker prisvinneren.

SKAL VÅGE MYE

Med både middels og svak motstand forrige sesong, brukte Tonje tida på å bli bedre. Blant annet på å være enda råere offensivt.

– Forrige sesong fikk jeg god nok tid til å forsøke ulike ting offensivt. Nå er utfordringen å gjøre det samme mot de beste lagene, sier jenta som blir beskrevet slik av lagvenninner: Hurtig, eksplosiv, fintesterk, sterk i duellspillet, gjennomtrent, sleip som en ål, ekstremt god til å lese spillet, terrier og et mareritt å spille mot.

BEHOLDER DIALEKTEN

– Det var mange fine ord, smiler spilleren som er langt mer spent når hun får listet opp hva de samme venninnene mener om henne utenfor banen: Blid, positiv, glimt i øyet, morsomme kommentarer, pliktoppfyllende, snill, trofast venn og selvsagt Flisa-dialekten.

– Det er viktig å ta vare på den, ler Tonje som tror ei annen vil overta rollen som lagets beste.

– Betina Riegelhuth er vår beste spiller. Hun spiller med press, men kommer til å takle det fint.

Viktig begge veger

Arne Senstad er glad for at Tonje Enkerud valgte å bli i klubben da nedrykket var et faktum i fjor. Nå er hun en nøkkelspiller i begge ender av banen.

Storhamar-treneren vet at Enkerud har kvaliteter som laget er helt avhengig av.

– Tonje er eksplosiv og duellsterk både offensivt og defensivt, forklarer Storhamars fargerike trener.

Med et tenkt offensivt forsvar er derfor Enkerud perfekt bakover på banen.

Også framover har Flisa-jenta egenskaper som utfordrer motstanderne både fra distanse og på gjennombrudd.

– Tonje er i tillegg treningsvillig, pliktoppfyllende og snill, sier Senstad som under Vestfjorden Cup var mest redd for at kroppen til Tonja skulle få for mye juling.

– Vi må sørge for at hun er skadefri, smiler Arne Senstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.