HAMAR: - Vi startet 2010 med å presentere et minusbudsjett på 932.000 kroner, som ikke ble godkjent. Vi regnet med å bruke to år på å rette opp økonomien, sier Storhamar-lederen.
Han tenker tilbake på det han kaller det gruefulle årsmøtet da de nærmest ble oppfordret til å sette pistolen i panna og trekke av, som han uttrykker det.

Store kostnadskutt

- Vi gikk nye runder og la fram et nytt budsjett på pluss 161.000 kroner. Det var mye usikkerhet i tallene, og det krevde store kostnadskutt, sier Hulleberg.
Han var spent på hvordan folk i klubben ville reagere; foreldre til breddelagene og elitegruppa.
- Vi startet med å justere spillerkontrakter. Så fikk vi «drahjelp» av fylkeskommunen, for å si det sånn. Fordi vi var så dårlige betalere, fikk vi ikke lov til å trene i hallene deres. Så ga kommunen oss lånet på 2,3 millioner (senere økt med 500.000) som gjorde at vi kunne gjøre opp gammel gjeld.

Tok utfordringen

- Vi tok utfordringen og ville prøve å la all trening foregå i Prestrudhallen. Det krevde mye planlegging, og vi ble presset på tid. All oppvarming og uttøyning måtte skje utenfor hallen, og noen årsklasser måtte trene sammen. Jenter 10 og 11 år kan gå foran som et godt eksempel på gode treninger på et lite areal, sier Hulleberg etter å ha redusert kostnadene fra vel ti millioner til cirka 7,8 millioner.
- Det er mange i Storhamar som burde nevnes som har tatt utfordringene våre på konstruktivt vis. Klubben skal takke blant annet Jan Åge Haug for det viktige arbeidet han gjorde i nær to sesonger.
- Alt har gått på sparebluss, og hvis noen ikke er fornøyd med oss, er det bredden, som blant annet måtte spille i gamle draktsett og treningsutstyr - og som fikk restriksjoner i forhold til deltakelse på ulike turneringer.
- Vi fikk også til et inntektsløft. Takket være vårdugnaden fra sponsorer og økt overskudd i H20-Storhamar Cup, kom det inn 756.000 mer i inntekter enn i 2009.
Hulleberg sier at 2010 ble et år preget av mye nei, men så kan han også presentere et overskudd for sine medlemmer mot et driftsunderskudd på 2.511.066 kroner året før.
- Vi hadde 83.367 kroner i pluss, men gjorde noen avskrivninger på tap, og kommer ut med 22.330 kroner i overskudd. Vi har rettet opp nesten 2,7 millioner kroner, fastslår styrelederen.

Må ha inntektsøkning

Nå sitter klubben med et kommunalt lån på 2,8 millioner som de skal begynne å betale på i 2012, og et budsjettert overskudd for 2011 er på drøye 222.000 kroner.
- Vi må ha inntektsøkning på 957.000 kroner. Noe må hentes hos våre samarbeidspartnere, videre må vi jobbe for ytterligere økt resultat fra H2O Storhamar cup. Og vi vil introdusere scoringskontrakter og mange flotte premier.
- Vi vil fortsette med kostnadstilpasning på eliten.
- Som betyr?
- Kontrakter vil bli justert når det er tid for det. Noen vil få samme lønn, noen vil gå opp, mens andre går ned.
- Bredden vil få økte midler, og de skal få nye drakter og treningsutstyr. Vi har sett på breddens treningsbehov som er 65 timer i uka. I år har vi hatt 26 timer etter å ha tilpasset alle gruppene i Prestrudhallen. Behovet er i tillegg ei full uke i Hedmarkhallen pluss litt til. Det håper jeg vi skal få til med kommunale priser på halleie. Må vi leie av fylkeskommunen, er det dobbelt så dyrt, og det har vi ikke råd til, sier Hulleberg, som selv er klar til å fortsette i ledervervet.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.