HAMAR: - Vi hadde vel ikke engang drømt om dette da vi spilte på 11-årslaget til Storhamar. Vi visste vel knapt nok hva europacup var den gangen, sier Kamilla Sundmoen til HA-sporten.

Marita Brennodden nikker bekreftende, og de to jentene som har gått på skole sammen og spilt håndball sammen i «alle år», har satt seg større håndballmål etter hvert som veien er blitt til.

- Det er vår klubb
- Vi kom med på A-laget som 16-åringer, akkurat da laget hadde rykket opp i 1. divisjon, erindrer de.

- Etterpå har utviklingen gått så fort. Vi har vært med på mange superfine opplevelser, og det er virkelig gøy å være i klubben, fastslår Sundmoen.
- Det er vår klubb, en klubb vi har tilhørt i mange år, og da er det spesielt å spille europacup for Storhamar. Jeg føler meg stolt, og ekstra stolt er jeg over at det er så mange flinke frivillige som stiller opp for klubben, sier Marita Brennodden.

Trener Brattbakken
Beate Brattbakken var trener for Storhamars 11-årslag i 1997, og det overrasker ikke henne at Kamilla og Marita er to av spillerne som nå får oppleve å spille både eliteserie og europacup for Storhamar.

- Kamilla var et helt spesielt balltalent. Jeg husker vi spilte Festningscup i Kongsvinger. Kamilla stusset ballen fra mål til mål og scoret - og fikk stående applaus av alle som var til stede i hallen, forteller Brattbakken.
- Marita var mer terrieren. Det er viljen hennes som gjør at hun er blitt så god, sier gamletreneren.
I helgens kamper mot HBC Bascharage fra Luxembourg var ikke Marita på sitt beste.

Marita skadet
- Av en eller annen grunn synes jeg det er vanskelig å spille mot slike lag. Jeg vet ikke helt hva de gjør, men det skal absolutt ikke være noen unnskyldning, sier hun.

Da er det noe verre med skaden hun sliter med å bli kvitt etter kampen mot Gjerpen.
- Jeg prøvde ikke å tenke på det, men…
- Jeg greier ikke å tråkke på hælen, så nå får jeg sjekke hva det er, sier Marita, som bare fikk inn en fulltreffer - men mange stolpeskudd - denne helgen.

Kamilla toppscorer
Kamilla Sundmoen derimot spilte to gode kamper. Kapteinen ble toppscorer med 15 mål totalt, og Kamilla gikk hele tiden i bresjen for laget sitt både i angrep og forsvar.

Hun fikk prisen som beste spiller lørdag, men syntes det gikk bedre i går.
HA-sporten er enig i det, men 23-åringen var god begge dager.
- Hvordan opplever du å spille E-cup for klubben din?
- Det er selvsagt moro, selv om jeg ikke fikk den helt store E-cupfølelsen. Nivået på HBC Bascharage var dårligere enn jeg trodde. Likevel, det har vært ei bra helg, men det var nok litt vanskeligere å motivere seg til søndagens kamp etter at vi hadde slått dem med 22 mål lørdag.

Klubben viktigst
- Spiller du med en ekstra stolthet i slike kamper siden det er klubben du har vokst opp i?

- Sånn sett betyr det nesten mer å spille i den norske eliteserien. Det er sterkt av oss å komme dit, og norsk kvinnehåndball er jo best på verdensbasis, sier Kamilla.
Foran denne sesongen har Storhamar forsterket laget betraktelig, og det skulle kanskje bety at Kamilla ville føle at den sentrale rollen hennes i laget var truet.
- Nei, det har jeg ikke tenkt på. Jeg har ikke fått høye skuldre av flere konkurrenter. Det ser jeg bare på som positivt. Det viktigste er at laget gjør det bra, sier Kamilla Sundmoen som utgjør et kapteinsteam på tre sammen med Betina Riegelhuth og Anja Edin.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00