HAMAR: I fjor tapte jentene to kamper med ett mål i den siste kvalifiseringsrunden, og ble slått ut.
Det var viktig motivasjon da de lørdag slo Fjellhammer 23-22 og Byåsen 20-18.
- Jeg er veldig stolt. Jentene spilte fantastisk i forsvar, og de er villige til å legge ned den innsatsen som er nødvendig. Etter kvalifiseringen forrige sesong vil de vinne alle kamper i år, sier trener Piotr Modestowicz, også kjent som samboeren til Daria Boltromiuk.

- Lag som løper vinner
Da laget reiste til Bergen i helga, tenkte Modestowicz at det kom til å bli tøft. Det ble det også, men spillerne imponerte ham.
- Det var jevne og harde kamper med dramatiske avslutninger. Vi var veldig gode i forsvar, og jentene spilte som et rutinert lag. Vi ønsker å spille med høyt tempo i 2x25 minutter. Lag som løper hele kampen i moderne håndball, og som er vant til det, vinner ofte jevne kamper de siste fem minuttene.
- Har dere trent mye forsvar?
- Nei, nesten ikke. Det har ikke vært nødvendig med mye, for de er gode i forsvar, og ikke minst til å jobbe sammen. I tillegg fikk spillerne god hjelp av to bra målvakter i helga. Det å ville vinne alle kamper, uansett om det er 3. divisjon eller slike kvalifiseringer, er en viktig egenskap.

Gjorde det spennende
Etter lørdagens to kamper var Storhamar klar for norgesserien med ett poeng mot Årstad søndag. Laget ledet med sju mål til pause, men tapte andre omgang med ti mål.
- Da var vi ikke helt med. Vi mistet konsentrasjonen fullstendig, og trodde nok det var over.
Jentene måtte derfor vente i spenning på tribunen i den siste gruppekampen. Der vant Fjellhammer med to mål over Byåsen, og jentene kunne juble for avansement.
I årets norgesserie med 16 lag er kun fem fra eliteserieklubber. I tillegg til Storhamar er det Larvik, Flint, Nordstrand og Tertnes.
Positivt for utviklingen
- Dette var kanskje hovedmålet for laget denne sesongen, og for Storhamar som klubb, og jentene sjøl, er det veldig positivt. I fjor spilte vi og vant Østlandsserien. Nå tar vi et steg videre og skal møte de beste i Norge en helg i måneden. De som har lyst til å satse og bli gode, får en flott mulighet til å utvikle seg videre, sier lagleder Bjørn Inge Os.
Han skryter av trener Piotr Modestowicz' jobb med spillerne, og ikke minst det han gjorde i helga.
- Piotr gjør en fantastisk jobb, han er rolig, kunnskapssterk og alltid konstruktiv, fastslår Os.
- Suksesstrener? Nei, ikke i det hele tatt. Det er suksessjenter som er stikkordet, smiler Storhamars polske trener.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00