HAMAR: Norge vant sin tredje strake seier på Lillehammer til ellevill jubel fra publikum.
Men Storhamar-trener Arne Senstad sliter med å dele begeistringen. Senstad er nemlig ikke veldig imponert over nivået i mesterskapet. Og han er ikke redd for å banne i kjerka.
- Norge er fantastisk gode. Det er bare å ta av seg hatten for den jobben alle gjør og har gjort inn mot mesterskapet. De holder et helt annet nivå enn de øvrige lagene. Men når vi ser hva de andre lagene er gode for, er det på grensen til flaut når vi snakker om et mesterskap, sier Senstad.

Haraldsen veldig god
I går var det Ungarn som fikk unngjelde for norsk overlegenhet. Katrine Lunde Haraldsen stengte buret med en redningsprosent på oppunder 70, mens målene rant inn bak rivalen i klubblaget Györ - Pallinger.
Før kampen var Norges trener Thorer Hergeirsson smånervøs for det han fryktet skulle bli en «rysare». Akkurat det har Senstad vanskelig for å forstå.
- Det er patetisk at de går ut som de gjør og sier at skal kjempe om medaljer når de er så overlegne. Da synes jeg heller de burde sagt at vi er desidert best. Dette skal vi vinne på hjemmebane, sier Senstad.
Storhamar-treneren mener Norge skal gjøre veldig mye galt for ikke å cruise seg til seier i mesterskapet.
- Det er mulig de blir sure de som styrer Norge når jeg sier dette, men det gir meg lite å se slike kamper. Det er formel 1 mot noe annet røl. Ungarn mister helt motet i går. Og det ble bare verre og verre.
- Jeg tror kanskje ikke folk flest tenker så mye over det, De synes jo det er moro å se håndballjentene glade og smilende, men spennende er det ikke. Norge er i en helt annen klasse enn de øvrige, sier Senstad.

- De andre har en jobb å gjøre
Storhamar-treneren ble bare stille da HA-sporten spurte hvem som eventuelt kan stoppe Norge nå. 21 målsseieren over Ungarn var en maktdemonstrasjon verden knapt har sett maken til på dette nivået.
- På forhånd ble det snakket om at det sto mellom tre land: Norge, Russland og Romania, men etter det vi har sett så langt handler dette mesterskapet bare om Norge. Det betyr selvsagt at Norge har gjort en god jobb som er gode i forsvar, som har et målvaktsspill på et helt annen nivå, og som lykkes med det de prøver på. Men det er åpenbart at de andre landene har en jobb å gjøre. Det var tross alt litt mer spennende for noen år siden, sier Senstad.

Mye høyere nivå i herrehåndball
Til sammenligning mener Senstad at herrehåndballen kan vise til en helt annen bredde i toppen.
- Norge er jo ikke like gode i herrehåndball, men så er nivået internasjonalt mye høyere i herrehåndball. Det er gjerne ti lag som kan vinne et mesterskap. Og Norge er på et så høyt nivå at de også kan slå en mesterskapsvinner, sier Senstad.
Han mener at han og alle som jobber med damehåndball ikke har annet å gjøre enn å trene på videre, for å øke nivået.
- Vi ser jo noe av det samme i den norske serien hvor Larvik er veldig gode, mens vi andre jobber på for å tette gapet, sier Senstad til HA-sporten.
Nå venter Sverige i første kamp i mellomspillet søndag for håndballjentene. Selv om Sverige har fått et løft i dette mesterskapet, er Norge selvsagt skyhøye favoritter.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00