HAMAR: Han synes eksempelet med forskjellen på treningstid for J12-lagene i Gjøvik og Storhamar illustrerer problemet veldig godt.
- Det stopper seg sjøl, ettersom så mange i yngres ønsker å spille håndball. Jeg vil jo si at det heldigvis er så mange, men jo flere som spiller, jo mindre tid blir det til de ulike lagene. Det blir hele tiden vanskeligere å tilby et produkt som er godt nok, sier Arne Senstad.
Skuffet over politikerne
Han legger ikke skjul på at han er veldig skuffet over bestemmelsen om ikke å gjøre noe med Prestrudhallen nå.
- Som Ole Erik Hulleberg også har sagt, mister vi grunnlaget for å tjene mer penger. Derfor blir argumentet politikerne har brukt om at vi først må få orden på økonomien feil. Det faller på sin egen urimelighet, de kunne heller sagt det som det var. Nå blir det bare større og større press på oss, og det er skuffende at de som bestemmer ikke ser ut til å skjønne det. Det må være pinlig for dem, sier Senstad, og legger til at følgene er fatale både på kort og lang sikt.
- Vi hadde håpet på å kunne lage en ramme som gjør at vi kunne hevet inntektene på kampene. Både det og å utvikle spillere fra egen avdeling blir vanskeligere. Vi har som mål å få opp spillere til A-laget, og det sier seg sjøl at det blir vanskeligere å produsere spillere som er gode nok i framtiden når vi ikke er i stand til å tilby nok treningstimer for at de skal ha den nødvendige utviklingen.
Trening eneste veien opp
Med tanke på at Storhamars økonomi er som den er, er heller ikke klubben i posisjon til å hente så mange dyre spillere utenfra. Derfor blir det ekstra viktig å utvikle egne spillere.
- Det er helt riktig. Vi har prøvd å sette fokus på å utvikle spillere og trenere nedover i systemet. Men når det er så dårlig stilt, blir det stadig verre. Selvfølgelig er den treningen man legger ned helt nødvendig for å bli god. Uten tilstrekkelig arbeid og trening, kan man heller ikke forvente at vi klarer å fortsette å utvikle talenter som er gode nok til å ta steget opp på elitenivå, sier Arne Senstad.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00