Raske brudd og kvikke kontringer. Høyt tempo i spillet er nøkkelen til seier for Storhamar i kvartfinalen mot Buducnost i morgen.
HAMAR: Storhamar er godt forberedt til kvartfinalemøtet i cupvinnercupen mot Buducnost i Prestrudhallen søndag.
Arne Senstad har sett flere opptak av Buducnost, og han har snakket med sin gode venn Karl-Erik Bøhn, som ledet Larvik til 29-22 og 27-23-seier over Buducnost i mesterligaen. Anja Edin har søkt informasjon hos Larvik-spilleren Heidi Løke, og alle tilbakemeldingene går ut på at tempoet i spillet blir Storhamars nøkkel til suksess.
Anja og Lise Løke har dessuten spilt E-cup mot Buducnost tidligere, og vet litt om hva som venter. Da spilte begge jentene for Gjerpen.
God keeper
- Jeg husker at keeperen deres var veldig god, og det er hun fortsatt ifølge Heidi. Hun går alltid ut i stjerne, og jeg fikk noen tips om hvor det er lurt å skyte, sier Anja.
Flere av spillerne er høye, bakspillerne veldig høye, og der har de en fordel. Vi må spille på tempo i angrep der vi har vår styrke. Buducnost-spillerne er også flinkere til å løpe kontringer enn returløp. Derfor blir et raskt kontringsspill viktig for oss. Det er ikke noe dårlig lag vi møter, og jeg håper virkelig det bli en fullsatt Prestrudhall søndag. Dette kommer til å bli en kjempeopplevelse.
- Det er vel slik at dere må legges grunnlaget for en eventuell semifinale på hjemmebane?
- Vi må vinne sammenlagt. Jeg har trua uansett hvordan det går hjemme, og bortekampen med over 5.000 kommer til å bli en helt syk opplevelse. Det er jo sånne kamper vi drømmer om å spille, sier Anja Edin.
Må lykkes i forsvar
Arne Senstad er klar på at nøklelen til seier blir tempoet. Kanskje først og fremst i i den offensive delen av spillet, men også i forsvar.
- De har noen bakspillere med størrelse som ruver godt i både angrep og forsvar, men ifølge Karl-Erik Bøhn, er de likevel ikke så veldig sterke fysiske. Men skal vi lykkes bak må vi ut på skytterne deres og så satse på kontringer. Det blir fryktelig viktig å være nøye: løpe fort og riktig. For det er mulig å kontre inn mål. Jeg anser det for å være enklere enn å spille dem ut i etablert forsvar. Men det vil bli rom på strek også...
- Tror vi kan overraske
Arne Senstad er optimist foran morgendagens kamp, og han mener Storhamar også må tørre å være det.
- Vi være klar over at vi møter et lag med internasjonal erfaring, og vi må være oppunder vårt beste for å slå dem. Jeg tror vi kan overraske Buducnost, sier Senstad.
Buducnost er en klubb med solid håndballhistorie. Klubben fra Montenegro er blitt seriemester 21 ganger, nasjonal cupvinner 14 ganger, vant cupvinnercupen i 1985, IHF-cupen i 1987 og cupvinnercupen i 2006.
Seks ganger har laget vært i semifinalen i Champions League. Buducnost slo ut DVC S-Korvex med 47-46 i i 4. runde: tapte med sju borte og vant med åtte hjemme.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.