HAMAR: Ane Emilie Søbstad satte navnet sitt på en amatørkontrakt i går. Sara Haugli og Elverum-jenta Gyda Sogn er ventet å følge etter snart.
- Det er gledelig at vi har Storhamar-jenter og lokale jenter som er gode nok til å komme opp på A-laget. Vi håper dette også kan være et signal til de nedover i systemet om at det er mulig å bli god nok for A-laget, og at man kan få best mulig utviklingsvilkår tilrettelagt, sier sportslig leder Atle Bronkebakken.
Søbstad var med en del i fjor også, men innrømmer at signeringen av kontrakten gjør at hun føler seg enda mer som en del av laget nå.
Selv om hun har hatt litt menisktrøbbel og opererte bort en bit av den i mai, er ambisjonen spilletid.
- Det er hard kamp om plassene, men sånn skal det være i en toppklubb. Jeg har som mål å spille, sier Ane Søbstad.
- For lang tid mellom hver
Det er nå noen år siden spillere som Kamilla Sundmoen og Marita Brennodden kom opp.
Begge har senere vært i landslagsdiskusjonen.
Og begge er Hamar-jenter.
- Det har vært noen innom, men det er for lenge siden noen har etablert seg sånn som Kamilla. Der har vi en lang vei å gå. Vi har ikke kommet dit at vi har en struktur på det. Arne og Bent følger naturligvis med, med det er et utviklingspotensial der, sier Bronkebakken, som har planene klare.
Utviklingsplan
Nå har han og klubben utarbeidet et foreløpig utkast til det de kaller en utviklingsplan.
- For å sikre langsiktigheten i talentarbeidet, har vi satt opp en plan.
- Tanken er at den skal kunne brukes som et verktøy for trenere, og også brukes som en mal for spillere som ønsker å se hva som skal til. Det handler om krav, treningsarbeid både fysisk, teknisk og basisferdigheter. Den er ikke god nok nå, men den vil bli justert etter hvert.
Nedover i rekkene mener Bronkebakken at klubben er i besittelse av kyndige trenere hele veien.
- Vi har et bra trenerapparat. Men vi mangler fortsatt noen ansikter. Vi jobber parallelt med å komplettere den biten, og håper å få noen på plass.
Samarbeid med naboklubber
I tillegg har Storhamar ambisjoner om å kontakte naboklubbene Ottestad, Veldre, Nordbygda og muligens også Elverum, med tanke på et tettere samarbeid.
- Vi har prøvd så vidt på dette før, men det er ikke blitt så mye ut av det. Dette er noe vi vil jobbe med utover høsten.
- Litt av hensikten er å vise oss fram og reklamere, men vi vil gjerne gi noe tilbake. Kanskje kan noen av jentene våre komme med tips og råd på treninger. Det er ikke umulig at vi kan få til et slags trenerseminar, heller. Vi ønsker at spillerne skal utvikle seg i de klubbene de er. Vi må jo ha noen å spille mot også. Så kan vi kanskje høste av det senere, sier Atle Bronkebakken.
PS! Tre Storhamar J95-jenter er tatt ut på landslaget. Det er Anja Kampenhøy, Karoline Lillejordet og Kristin Høybakken.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.