HAMAR: - Jeg håper at folk ikke har glemt oss, men stiller opp og støtter oss i kampen mot Byåsen, sier Storhamar-trener Arne Senstad.
Som motivasjon minner vi bare om at Storhamar, så sent som i fjor, spilte uavgjort mot Byåsen i Trondheim. En etterlengtet seier over laget som av mange er rangert som en god nummer to i Norge, kommer stadig nærmere.

Trent bra
Og hvorfor ikke nå? Etter seieren mot Tertnes borte, stiger forventningene til nye høyder, og Senstad hjelper ikke akkurat til å dempe dem:
- Vi har fått trent bra under EM-oppholdet i desember, spilt gode kamper, og i det hele tatt kommet bra i gang på det nye året. Borteseieren mot Tertnes smakte fortreffelig, men det er ikke nok til å slå Byåsen i morgen. Det gjenstår å vise at vi er gode nok, sier Senstad.

Mange i storform
Kamilla Sundmoen er en av de spillerne som bare er blitt bedre og bedre med årene, men også denne sesongen. Mot Tertnes skapte hun mye trøbbel for vertskapet.
- Men det er ikke bare Kamilla som er i form. Etter det lange oppholdet i desember, er langt flere spillere kommet i form og nå er også Izabela Duda i gang igjen for alvor. Hun mangler riktignok litt på tempo og eksplosivitet ennå, men Iza vet hva det dreier seg om.
Anja Edin slet med skader under treningsoppholdet i desember, men også hun er på veg tilbake.
- I det hele tatt er vi bedre forberedt nå, enn da serien startet. Før sesongstart slet vi med liten spillerstall og mange skader. Nå har vi i stor grad hatt nesten hele mannskapet tilgjengelig for trening. Det har vært en stor fordel.

Alle kan slå alle
Nettopp det med skader og tynn spillerstall, var også noe av årsaken til at Storhamar framsto med varierende kvalitet til å begynne med denne sesongen.
- Vi hadde trøbbel med å få en spillerstall som kunne gjøre oss stabile over tid, men nå føler jeg at dette er på plass. Om det er nok til å sope med seg poeng nå, gjenstår å se. Alle lagene bak Larvik, kan ta poeng fra hverandre. Så jevnt er det bak det suverene bestelaget.

Byåsen - et godt lag
Ett skritt på vegen mot å nærme seg toppen i norsk kvinnehåndball, er å slå Byåsen. Trondheimslaget har vært andrerangert i mange, mange år, men etter uavgjort borte i fjor og utskiftning av spillere, bør kanskje tiden være inne for å tukte dem.
- Hvis vi tar fram vårt beste i forsvar, og samspillet mellom forsvaret og keeperen fungerer, kan dette bli spennende. Det offensive er jeg ikke urolig for, sier Senstad, som er litt lei seg for at Storhamar-publikumet ikke får noe gjensyn med Maja Jacobsen, Byåsen-vingen som spilte for Storhamar i fjor. Maja Jacobsen har fått kyssesjuken og er satt på sidelinja inntil videre.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00