HAMAR: I går tok Thorir Hergeirsson ut troppen som skal representere Norge i VM. Verken Kamillas navn eller noen av de andre Storhamars-jentenes navn lå i VM-hatten, men både Kamilla og Maja Jakobsen er i bruttotroppen på 28 spillere som er innmeldt til det internasjonale forbundet.
- Jeg hadde ingen fjern drøm engang om å komme til VM, sier Kamilla.
- Da skulle jeg ha vært inne på laget tidligere, og det var ingen ting som skulle tilsi at jeg ble tatt ut.
- Du er i bruttotroppen på 28 spillere?
- Det er hyggelig det, men jeg vil tro at sjansen til å komme til VM er mindre enn en prosent, smiler Storhamar-kapteinen.
Verken Storhamar eller Kamilla har vist seg i sin aller beste form de siste kampene. For Kamilla er det ganske sikkert skader som har vært bøygen.

Betennelse i hælen

Hun har lenge slitt med et plagsomt kne, men den siste måneden har en betennelse i den ene hælen vært direkte plagsom.
- Jeg har hatt det ganske lenge, men den siste måneden har det dratt seg til. Jeg går og får behandling, og nå har jeg fått laget en spesialsåle som jeg håper hjelper, sier Sundmoen.

Har fokusert på tempo

Kamilla vet ikke om hun greier å spille hele kampen i dag, men er veldig klar på at både hun og laget må kjøre opp tempoet i kveldens hjemmekamp mot Prestrudhallen.
- Vi har fokusert på tempoet på treningene, og prøver å finne tilbake til det vi er vant til. Det har gått litt tregt de siste kampene, og vi har ikke hatt like bra trøkk i spillet vårt. Vi må opp må tempo - og spesielt mot et lag som Levan-ger, mener Storhamar-kapteinen.

Dårlig statistikk

Faktum er at Storhamar har slitt mot Levanger de siste årene.
I 2009/10-sesongen tapte Storhamar hjemmekampen mot trønderne, men vant i Levanger.
Forrige sesongen vant Levanger begge seriekampene, men i høst slo Storhamar til med 30-23-seier i cupen etter å ha ligget under med 17-12 ved pause.
- Hvorfor sliter dere med sånn med Levanger?
- Ja, det kan du spørre om. De er store, og har flere gode skyttere, og er vi med på Levangers tempo, får vi trøbbel. Vi må sette opp tempoet og få satt forsvarsspillet vårt for å få til kontringer. Det er da vi er best, mener Sundmoen.

- Vært litt slurvete

Akkurat det er trener Arne Senstad enig i:
- Vi har vært litt slurvete med det vi er best til, så vi har hatt skikkelig fokus på tempo. Det er mye mentalt i å orke og ville, sier Senstad, som er opptatt av at Storhamar ikke skal miste flyten og farten i spillet uansett hva motstanderen gjør.
- Vi har vært litt for sene og omstendelige i spillet vårt i stedet for å gjøre det enkle med fart i beina, mener treneren.
For øvrig i kveldens kamp den siste muligheten til å se Storhamar i Prestrudhallen på over to måneder. Etter bortekampen mot Sola 23. november, er det VM-pause til over nyttår. Storhamar møter Larvik borte 8. januar, og første hjemmekampen igjen er mot Byåsen onsdag 11. januar. I 2012.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.