Storhamar kan ta seriegullet hjemme mot Fredrikstad søndag. Klubben og samarbeidspartnere har store planer for å lage en god ramme rundt kampen.

– Tanken er at vi har lyst til å feire jentene. Vi skal prøve å lage så mye liv og røre som mulig, forteller Vegard Strøm, som sitter i styret i Storhamar Håndball Elite og har ansvar for arrangement.

Forberedt på gullfest

Hvis Storhamar tar poeng mot Fredrikstad, eller Stabæk avgir poeng søndag er Hamar-jentene seriemestere i 1. divisjon.

– Rammene er at vi allerede har sikret opprykket. Det er i seg selv nok å feire, men vi er også forberedt på gullfeiring søndag, sier Strøm lurt uten å ville røpe noe mer.

Håndball-jentene har også flyttet sin kamp søndag fram en time til klokka 15.00, i håp om at flest mulig skal ta turen på håndballkamp og likevel ha mulighet til å rekke hockeykampen.

– Vi håper dette blir en skikkelig Storhamar-dag. Vi har et håp om at det blir opp mot rekordmange publikummere, og satser på at rundt tusen tilskuere tar turen, sier Strøm.

Gratis inngang med drakt

Storhamar-kaptein Kamilla Sundmoen må se kampen fra tribuneplass søndag (se egen sak), men håper folk kjenner sin besøkelsestid.

– To tredjedeler av Hamars befolkning er jo opptatt av hockey nå, men jeg håper folk kan se muligheten i å få dobbelt opp denne dagen med håndballkamp før hockey. Og at hamarsingene vil støtte oss, selv om mye er klart, og feire dette skikkelig, sier Sundmoen.

Kalle Føtter skal spille opp til håndballfest i tre kvarter før kampstart, samt i pausen og etter kampen.

I tillegg har klubben fått med flere av sine største samarbeidspartnere for å skape en skikkelig gullfest. Blant annet har det sørget for at hvem som helst kan se kampen gratis søndag. Det vil også skje ting i pausen.

– Alle som stiller med kampdrakt, uansett klubb og idrett kommer inn gratis, forteller Strøm som er godt fornøyd med det de har fått til.

– Dette er unikt. Normalt har vi én kampsponsor, denne gangen er det mange. Til sammen skal dette bli en hyggelig opplevelse for hele familien, og et bevist på at sammen er vi sterke. Dét er budskapet her.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00