HAMAR: At Duda og Tjugum er uaktuelle til kveldens kamp, er det ingen tvil om, men Storhamar-trener Arne Senstad håper i det lengste å få med de andre spillerne til Bergen.

Storhamars fysioterapeut Nils Petter Engen ser for seg at Izabela Duda kan være spilleklar igjen ganske snart etter å ha blitt kneskadd mot Larvik.

Spilleklar mot Toten?
- Hun har strekt leddbåndet på yttersiden av kneet, og mandag løp hun lett på trening. Problemet er sideforflytningen, og foreløpig er hun ikke i stand til å yte 100 prosent, sier Engen.

Han ser ikke bort fra at Iza kan være spilleklar allerede mot Toten neste onsdag, men dette er noe som må evalueres undervegs.
Om Storhamar må spille uten Iza også de to neste kampene, skal laget likevel være godt nok til å vinne mot seriens to desiderte bunnlag, Toten og Bækkelaget.
- Vi vil selvsagt ha Iza tilbake så fort som mulig, men vi risikerer ingen ting, sier Arne Senstad.
I fjor hadde ikke Storhamar den helt store suksessen da Heidi Tjugum og Izabela Duda var på sidelinen mot Gjerpen, men siden den gang har det kommet flere nye spillere til Storhamar.

Vært bortskjemte
- Vi har vært bortskjemte med å ha Iza i denne rollen, men de andre må få tid til å prøve og feile. Nå får de andre en mulighet til å vise seg fram og ta ansvar. Jeg vet de er gode nok, så jeg føler meg på ingen måte slått på forhånd, sier Arne Senstad.

Han håper naturligvis på å få med spillerne som har slitt med sjukdom den siste tiden, til Bergen.
Anja Edin, Betina Riegelhuth, Kamilla Sundmoen og Lise Løke har alle vært febersjuke, og flere av disse er aktuelle i Izabela Dudas rolle i kveld.
- Hvem går inn på Dudas plass?
- På trening har vi brukt både Daria (Boltromiuk), Betina (Riegelhuth) og Guro (Jakobsen), men vi har også andre varianter med Anja (Edin), Kamilla (Sundmoen) og Inger (Senstad). Det er litt avhengig av hvordan vi velger å spille, sier Storhamar-treneren.

Fem tap på rad
Arne Senstad har lest resultatene og sett at Tertnes har vunnet sine fem siste kamper, mens Storhamar har tapt sine fem. Nå hører det med til historien at Tertnes har hatt atskillig enklere motstandere i sine kamper enn Storhamar. Bare så det er nevnt.

- Siste seieren vår var mot Leipzig hjemme, og før det hadde vi en lang rekke med seirer. Selv om vi har tapt mot gode lag: Leipzig, Byåsen i to kamper, Larvik og Stabæk, er det likevel tap. Det er viktig å snu trenden og komme i angrepsposisjon igjen snart.
Før kveldens serierunde ligger Storhamar på sjetteplass på tabellen med åtte poeng (ble fratatt to før seriestart). Det er seks poeng opp til Stabæk som har spilt en kamp mer, på bronseplassen, og det er bare to ned til Njård på tiendeplassen.
Det er for øvrig disse to lagene Storhamar også har tapt for ved siden av de normale poengtapene mot Larvik og Byåsen.

Jøranli spilleklar
- Om vi blir nummer tre eller åtte i årets serie, er nødvendigvis ikke det viktigste. Vi har hele tiden sett på dette som en utviklingssesong, men vi vil selvfølgelig vinne håndballkamper. Det er jo derfor vi driver med dette. Vi er på langt nær dårligere enn de andre lagene bak Larvik og Byåsen.

- Er tabellplasseringen som ventet?
- Jeg føler egentlig det. Hadde håpet å kunne stå med to poeng til. Da tenker jeg på Njård-kampen borte, men den dagen var vi ikke gode nok. Både Njård og Stabæk kunne vi ha slått på gode dager, sier Arne Senstad.
Han får med seg en nykommer til kveldens kamp. Lene Jøranli er spilleklar, og utgjør Storhamars keeperduo sammen med Stine Lidén.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00