Norges tidligere landslagskaptein kom til Storhamar i 1999. I årenes løp har han hatt ulike roller som hovedtrener og hjelpetrener, og har vært med klubben fra nivå fire til eliteserien. Nå er TV2s håndballekspert med i trenerteamet under Alfred Örn Finnssons ledelse.
- Arne Senstad lanserer Storhamar som et sølvlag?
- Målet er å kjempe om medalje, men det er mange kandidater i august. Det eneste sikre er at Larvik igjen vinner gull.
- Men Storhamar er en sølvkandidat?
- Ja, det mener jeg vi er sammen med Byåsen, Tertnes, Stabæk og Glassverket, men jeg holder en knapp på Byåsen. Fundamentet raser ikke selv om de har mistet noen spillere. De har en sterk håndballkultur. Men det er flere som vil kjempe om medaljene, sier Svele og nevner også Stabæk, Tertnes og Glassverket.

Forbedre minstenivået

- Vi skal prøve å gi Byåsen kamp om sølvet. Vi har slått dem i enkeltkamper de siste årene, men de har ikke hatt de svingningene som vi har hatt i de andre kampene, der vi har lagt igjen poeng mot Levanger og andre lag bak oss på tabellen. For å kunne ta sølv er vi nødt til å forbedre minstenivået vårt, mener Svele.
Han er ikke i tvil om at Storhamar har en større bredde i stallen enn noen gang.
- Da Anja Edin og Gina Lorentsen spilte her for to år siden, hadde vi et lag med noen skikkelige enere, men maken til bredden som vi har i stallen i år, har Storhamar aldri hatt, fastslår Svele.
- Nå har vi fått fire nye spillere som har tatt nivået greit. Men i realiteten har vi jo fått fem etter som Kamilla Sundmoen er tilbake etter skade.

To fulle seksere

Svele understreker viktigheten av at en såpass bred tropp gjør det mulig å bruke to fulle seksere på trening.
- Og det er en miks i troppen som gjør at det er mulig å sette inn nye spillere og endre spillesystem når det måtte være nødvendig. Vi har flere nye spillere som har tatt nivået godt i treningskampene, men det er i seriespillet dette laget må vise hva det kan. Det har svingt mye i oppkjøringen, og er det viktig å være ydmyk i forhold til treningsresultatene, mener Svele.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00