HAMAR: I morgen får Senstad se langskytteren han jaktet på, i aksjon igjen. Da kommer Karolina Kudlacz til Hamar som HC Leipzig-spiller for å møte Storhamar i det første av to møter i EHF-cupen

- Kudlacz er fra en god 1985-generasjon, og var skyttertypen jeg var ute etter, men hun hadde allerede skrevet under for en tysk klubb da vi begynte å sjekke mer rundt henne, sier Arne Senstad.

Glad Duda kom
Karolina Kudlacz var på det tidspunktet på andreplass på den polske toppscorerlista, og da hun var uaktuell, gikk Senstad helt til topps på toppscorerlista.

Der fikk han også napp.
- Da fikk vi Izabela Duda, og jeg angrer ikke på det, sier Storhamar-treneren.
Senstad kartlegging av den polske skytteren skulle bety at Storhamar-treneren har god peiling på i hvert fall én av spillerne foran møtet med Tysklands beste håndballag i EHF-cupen. HC Leipzig topper nemlig tabellen i den tyske toppserien med 12 poeng på åtte kamper.
Men Arne Senstad har nok god greie på de fleste Leipzig-spillerne som kommer til Hamar. Tidlig i uka var han godt i gang med å hente informasjon om E-cupmotstanderen.

Gode enkeltspillere
- Hvor gode er de egentlig?

- Det er et godt lag med mange gode enkeltspillere. Leipzig startet litt rufsete i serien, men er nå tilbake på tabelltoppen og har vunnet de to siste kampene 35-30. Det betyr at de både scorer og slipper inn en god del mål. Jeg tror vi skal ha muligheter til å slå dem, sier Senstad.
HC Leipzig har de to norske jentene Mette Ommundsen og Renate Urne i troppen.
Senstad har også merket seg flere sterke spillere i tillegg til polske Karolina Kudlacz i Else-Marthe Sørlie Lybekks gamle klubb:
* Svenske Sara Holmgren er en stor og sterk strekspiller som har overtatt Else-Marthes jobb.
* Bakspilleren Sara Eriksson med 96 landskamper for Sverige har tidligere spilt for Gjerpen og København og er en god skytter.
* 20 år gamle Susann Müller er en stor venstrehendt skytter som er andrevalg på det tyske landslaget etter Grit Jurack.
* I mål har de Katja Schülke som var en av tre keepere på det tyske landslaget i verdenscupen nylig.
- Men jeg kunne ha nevnt enda flere. HC Leipzig er et lag med mange gode spillere, fastslår Senstad.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.