HAMAR: Torsdag ladet Karoline og Storhamar-jentene opp med skikkelig tempo da de kjørte båt som har toppfart på 50 knop i en såkalt Rib på Mjøsa. I morgen kveld skal det bli annen fart og spenning i Prestrudhallen når Nordstrand kommer på besøk til kvartfinalespill i NM.
I den kampen - og i mange kamper framover - håper Storhamar-trener Arne Senstad på å se en tøff Karoline Fredriksen på parketten.
- Karoline er en spillende høyreback, som er god i det kollektive. Hun har også kvaliteter bakover på banen og er en spiller jeg tror jeg kan få mye ut av. Hun er ei veldig ålreit jente. Er bra for miljøet i klubben, og jeg er veldig glad for at vi sikret oss Karoline. Foreløpig mangler hun litt av råheten og eksplosiviteten i spillet sitt, sier Senstad om sin venstrehåndsskytter.

Nordstrand og Aalborg
Karoline er klar over hva Senstad forventer av henne:
- Trener og spillere har jo kommunikasjon, og vi sier hva vi mener om hverandre. Man kan alltid bli bedre og utvikle seg videre, sier hun.
Karoline er opprinnelig fra Sarpsborg, men reiste til Oslo som 16-åring der det ble videregående skole og Nordstrand håndball i tre år før hun fikk tilbud av Leif Gautestad om å spille for danske Aalborg.
I Aalborg kombinerte Karoline håndball med å studere fysioterapi. Hun er ennå ikke ferdig utdannet, men da hun valgte å spille for Storhamar, syntes hun det ble litt langt å pendle Hamar- Oslo for å fortsette studiene, så hun har tatt en liten pause.
I stedet har Karoline fått seg jobb i barnehage i Hamar.

Var ikke i tvil
Da hun skulle tilbake til Norge i sommer, hadde hun tilbud fra både Storhamar og Fredrikstad.
- Jeg var ikke i tvil om hva jeg skulle velge. Storhamar var det beste sportslige alternativet, mener 21-åring.
Håndball har tatt mye av tiden til Karoline så langt i livet, og hun har også rukket å spille en OL-finale.
- Jeg var med i ungdoms-OL i italienske Lignano i 2005, og vi tok til slutt sølv etter å ha tapt for Russland i finalen, erindrer Karoline.
Når det gjelder videre målsetting som håndballspiller, er det kortsiktige målet å ta et steg videre i utviklingen.
- Jeg kan naturligvis sette meg langsiktige mål, men de kortsiktige er mer håndgripelige, mener Karoline.
Hvis vi tar ett som er veldig nært - og ett noen måneder fram i tid, så vil Karoline gjerne til cupfinalen i Spektrum med Storhamar i romjula, men da må i hvert fall Nordstrand bankes i morgendagens kvartfinale.

Kjenner Nordstrand godt
En må kunne si at Karoline er godt kjent med kvartfinalemotstanderen.
- Ni av jentene jeg spilte sammen med i Nordstrand, er fortsatt i klubben.
- Og da vet du vel også hvordan de skal slås?
- Vi greide det i seriekampen sist. Så vidt. Men hele gjengen er ute etter å gjøre det enda bedre denne gangen, sier Karoline Fredriksen til HA-sporten.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.