Arne Senstad er skuffet over at Maja Jakobsen ikke fortsetter i Storhamar, da det i går ble kjent at hun går til Byåsen etter sesongen.
HAMAR: Helt siden Byåsen viste sin interesse for Storhamars Maja Jakobsen, har hun vært usikker på om hun skulle forlate Storhamar til fordel for Trondheim-klubben neste sesong.
I helgen tok hun en avgjørelse.
- Det har vært veldig vanskelig for meg, og jeg har grubla veldig lenge. Men jeg ser på det å gå til Byåsen som en utfordring, og angrer ikke på det valget jeg har tatt, sier Jakobsen til HA-sporten.
Vil ikke si mye
- Hvordan ser du på at Jakobsen har valgt Byåsen, Arne?
- Jeg er veldig skuffet over at Maja ikke fant det interessant nok å spille i Storhamar også neste sesong. Jeg ønsker ikke å si så mye mer enn det, svarer Senstad.
- La dere frem et kontraktsforslag?
- Nei, men vi har hatt en dialog. Vi er ikke i havn med noen kontrakter.
- Når fikk du beskjeden?
- Jeg fikk en sms etter at han hun tok avgjørelsen. Jeg snakket med Maja for to uker siden og da sa hun at det var 60-40 på at hun kom til å velge Storhamar, og at vi skulle snakke sammen før hun bestemte seg. Men jeg har alltid visst at det naturligvis var en mulighet for at det skulle bli Byåsen.
- Hvorfor tror du hun valgte Byåsen?
- Jeg konstaterer at Maja var på landslagssamling med den samme treneren som skal trene Byåsen neste sesong for noen uker siden, og så får du tolke ut fra det, svarer Arne Senstad, som på dette tidspunktet ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.
Valery Putans har vært Majas trener på 1990-landslaget, men etter sesongen tar han altså over i Byåsen.
- Ikke sportslig
- Det er selvfølgelig veldig positivt at Putans er trener i Byåsen neste sesong. Jeg har lyst til å samarbeide med ham, men jeg tror jeg hadde fått en like god utvikling under Arne Senstad i Storhamar, forteller Jakobsen.
- Jeg ønsker å flytte på meg, og utvikle meg som person. Sportslig sett tror jeg at jeg kunne fått det like bra i Storhamar, forteller 20-åringen, som til høsten skal begynne å studere ved NTNU. Hun velger enten idrett og samfunnsvitenskap eller pedagogikk.
- Jeg føler egentlig at jeg har hatt et luksusproblem med å velge mellom Storhamar og Byåsen, forklarer Toten-jenta.
Lønnskontrakt
Maja takket ja til en toårs lønnskontrakt i Byåsen.
- Jeg fikk et muntlig forslag fra Storhamar også, forteller Maja.
- Var det økonomiske forskjeller på kontraktene?
- Det ønsker jeg ikke å si noe om, svarer U20-landslagsspilleren.
Heller ikke sportslig leder i Byåsen, Geir Helbostad, ønsker å utdype dette overfor HA-sporten.
- Det er konfidensielt materiale mellom spiller og klubb, sier han.
Jakobsen fortsetter som vanlig i Storhamar ut sesongen:
- Vi har en viktig bronsemedalje å sikre, sier hun.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.