Vi er blitt godt kjent med Toten-mannen i «Veien tilbake» – serien om Storhamar-jentene. Lederstilen er tydelig, engasjert og hissig.

Men det virker på Storhamars håndballjenter, og da er det bare å kline til igjen for Senstad og Storhamar-jentene.

For utfordringene står i kø når det igjen skal spilles topphåndball på Hamar vest.

Ambisjonene er å plage de beste, men det blir ikke lett når skader og en litt smal tropp setter noen begrensninger.

Taktiske grep

Det gjør nok også at Senstad vil gamble litt taktisk. Samtidig som det ligger en risiko i det, trigger det konkurransemannen Senstad såpass at han heller går all inn enn å velge de trygge løsningene hvor gevinsten er mindre.

Derfor vil vi ofte se Storhamar i et offensivt forsvar. De vil forsøke å gjøre avslutningene til motstanderne så svake som mulig. Og helst framprovosere dem fra distanse. Det øker sjansene for at målvakten Stine Lidén blir den matchvinneren hun må være.

Samtidig vil vi også se at Senstad prøver, litt oftere enn de andre trenerne, å spille med sju utespillere. To strekspillere, to vinger og tre backer er ubehagelig å forholde seg til for de mindre garvede lagene, og det er her Senstad vil knipe så det gjør vondt på den andre trenerbenken.

Usikre kort

Dessverre er Martine Hovden fortsatt skadet og det er helt uvisst hvor mye vi får se Malene Aambakk. 23-åringen var meget sterk i andre del av forrige sesong. Kommer hun tilbake på det nivået, har Storhamar et litt større register å spille på.

Men samtidig må Kamilla Sundmoen tilbake på sitt gamle gode nivå. Det blir spennende å se om hun klarer det. Vinnerinstinktet og viljen er i verdensklasse, så får vi se om hun holder seg skadefri.

Betina Riegelhuth må også tilbake på det nivået hun var da hun slo gjennom på landslaget. Hun er ikke der ennå.

Heldigvis ser det veldig bra ut med Tonje Enkerud. Der er Storhamar i ferd med å få en solid toppspiller, men nå skal hun utfordres av de beste igjen. Hvor god er hun da? Og hvor stabil kan hun bli?

Skaden på Kristin Høybakken var også en smell for Storhamar. Hun var viktig i forsvar. Det er naturlig å tro at Gabriella Juhasz får en enda mer sentral rolle bake der nå.

På kantene må både Linn Marie Birkeland og Lise Binger vise at de er blant de tre-fire beste vingparene i Norge.

I det hele tatt er det mange som må bevise.

Bra publikum

Med dette utgangspunktet ligger det an til å bli en krevende sesong for Arne Senstad. Og det vil bli en krevende sesong for jentene som har vaktbikkja Senstad etter seg. Det blir neppe mindre mas og skriking på sidelinja når motstanden blir tøffere.

Men Storhamar har et trumfess de fleste andre lagene verken kan trene seg til eller kjøpe; de har den nye hallen med ligaens beste publikum.

Det kan også bety noen ekstra poeng som kan gjøre at Storhamar blir et topp-femlag.

I så fall kjemper de med Glassverket, Tertnes og Oppsal.

Det er for mange spørsmål rundt laget at vi kan tro på noe bedre enn det nå.

Uansett må Senstad treffe godt med sine taktiske valg for at dette skal bli en god Storhamar-sesong.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00