Storhamar fikk aldri satt det offensivet forsvaret sitt da de tapte 28-22 mot Glassverket i seriepremieren. Men trener Arne Senstad var likevel aldri inne på tanken om å legge om til bortemøtet med Larvik.

- Spiller modig håndball

Tross en fryktelig start kjempet Storhamar seg inn i kampen. Med tre minutter igjen av matchen var gjestene kun tre mål bak storfavoritten. Larvik vant til slutt 28-24, men fikk det tøffere enn ventet.

- Vi visste at Storhamar er et bra lag. De var ikke i 1. divisjon i fjor fordi de ikke var gode nok, så vi var veldig spente før kampen. Det var gøy å spille mot dem også, for de spiller en veldig modig håndball som vi møter veldig sjelden, sier Anja Hammerseng-Edin.

Den tidligere Storhamar-spilleren scoret fem mål mot gamleklubben i kveld, men hun var ikke overrasket over hvor tett og jevnt det ble.

- Vi måtte omstille hodene våres veldig, det var knalltøft. De har kjempetempo, så vi måtte kjempe for seieren, sier Hammerseng-Edin.

Offensiv Løke gir motivasjon

Etter kveldens kamp uttalte Lise Løke at Storhamar har gode muligheter til å sla Larvik på hjemmebane, enten i cupen eller serien. Det utspillet likte Hammerseng-Edin.

- De ga oss skikkelig kamp i dag, så vi må opp i ringa. Det er stilig at de sier de skal ta oss, det er det ikke mange som gjør, men jeg har trua på eget lag. Jeg skal ta med meg det Lise sa inn i garderoben, smiler teknikeren.

Svak start

Larvik kom klart best i gang i egen storstue. Vertene ledet tidlig 3-0 etter to scoringer av Gro Hammerseng-Edin og en av Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Fire minutter tok det før Kamilla Sundmoen satte inn gjestenes første scoring.

Og Larvik fortsatte kjøret i åpningsminuttene. Betina Riegelhuth var sammen med Sundmoen den eneste Storhamar-spilleren som tegnet seg på scoringslisten de første 10 minuttene. Da så Storhamar-trener Arne Senstad seg nødt til å ta timeout, på stillingen 7-2.

Larvik gikk opp i 9-2-ledelse før Storhamar våknet. Maria Jektvik Aarstad reddet tre straffer og Kamilla Sundmoen hevet seg betraktelig da hun ble flyttet inn som midtback. En god periode midt i omgangen gjorde at bortelaget kun var tre mål bak etter snaue 22 minutter. Da var stillingen 10-7.

Derfra og til hvilen fulgte lagene hverandre tett, og det sto 14-10 til pause. 

HOldt følge kampen ut

Storhamar pådro seg flere utvisninger i starten av 2. omgang, som førte til at Larvik økte ledelsen de første 10 minuttene. 18-12 var stillingen når Senstad brukte sin andre timeout for kvelden.

Men Larvik slet med å beholde den luken de fikk ned til Storhamar, og etter halvspilt 2. omgang var det Tor Oddvar Moens tur til å ta timeout. Da var de gule og blå fortsatt seks mål bak, 21-15.

Bortelagets utgrupperte forsvar fortsatte å plage de hvitkledde. 52 minutter ut i kampen sto det 25-20.

Kamilla Sundmoen viste virkelig vei for Storhamar utover i kampen. Storhamar lå bare under 27-24 tre minutter før slutt og Larvik-spillerne virket frustrerte, men det endte 28-24.

Storhamar stilte med følgende lag: Stine Lidén, Maria Jektvik Aarstad, Kamilla Sundmoen, Gabriella Juhasz, Ellen Marie Folkvord, Linn Marie Birkeland, Tonje Enkerud, Lise Løke, Lise Binger, Betina Riegelhuth, Hilde Egset, Elise Skinnehaugen, Astrid Mjøen Holstad.

Les også
SPORT DIREKTE kl.20: Følg Betina Riegelhuth mot Larvik.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.