HAMAR: - Jeg sier ikke at Kamilla Sundmoen skulle ha vært i troppen til Kina, men jeg synes hun burde ha vært på landslagssamling med rekruttene i Trondheim, sier Arne Senstad til HA-sporten.

I går satte Kamilla VM-uttatte Anja Edin og de andre spillerne helt i skyggen. Da Storhamar trøblet som verst i 1. omgang, var det Sundmoen som gikk i bresjen for laget sitt. Da var det Kamilla som tok tak i forsvarsspillet, det var Kamilla som gikk på brudd, fintet seg gjennom og smelte til med langskudd. I tillegg var hun nest sist på flere mål, og gikk til pause med sju av Storhamars 17 fulltreffere.

- Helt fantastisk
- Kamilla har utviklet seg hele tiden jeg har vært i klubben, og på det beste er hun helt fantastisk. I denne kampen tok hun signalene helt fra start av, og i 1. omgang var hun nesten den eneste som gjorde det. Og så fortsetter hun like glitrende i 2. omgang, skryter Senstad.

- Kamilla satte rett og slett VM-uttatte Anja Edin litt i skyggen?
- Både Kamilla og Anja Edin har flotte ferdigheter som bakspillere. I dag ble Anja litt for omstendelig, og da er det greit at hun og Kamilla utfyller hverandre. Og vi skal ikke glemme at Anja har vært vanvittig god i høst, sier Storhamar-treneren.

Kamilla og landslaget
Landslagsvurderingen overlater Kamilla til andre.

- Det er ikke mitt bord, men da jeg var med på beachlandslaget i sommer, sa Thorir Hergeirsson at han hadde meg i bakhodet, forteller Kamilla.
Fra før av har hun to treningslandskamper med 1985-laget som junior, men det er ikke Kamilla imot å få flere kamper for Norge.
- Jeg tar det som det kommer, men det gikk bra i dag. Jeg hadde bra tempo i kroppen og mye overskudd, og det gikk en liten faen i meg da det ikke gikk så bra for laget i 1. omgang. Jeg ble rett og slett litt irritert. Dette er jo klubben min, og jeg får det litt vondt når det går trått, sier Kamilla.

Finnes ikke redd
Det gikk det definitivt ikke for 24-åringen. Hun gikk til så det suste både i angrep og forsvar, og selv om Kamilla ikke er blant de største spillerne, så finnes det absolutt ikke feighet eller redsel i spillet hennes.

- Nei, hvorfor skal jeg være redd. Det er slik jeg spiller, smiler Kamilla Sundmoen.
Nå har problemkneet hennes også fungert bra en god stund, og derfor har hun lagt bort planene om operasjon.
- Det går bra med kneet, men jeg må passe meg i oppkjøringsperioden, så det ikke blir for stor belastning, sier gårsdagens store spiller på 165 centimeter.
PS! Ane Emille Søbstad er et annet Storhamar-produkt. Ungjenta spiller på 20-årslaget som har gått til NM-finalen, og i går fikk hun prøve seg på A-laget. Hun startet med å sette inn et straffekast og fortsatte med en fulltreffer fra strek.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00