HAMAR: Storhamars eliteserielag i håndball fikk også denne sesongen poengtrekk. Til tross for den økonomiske snuoperasjonen, fikk Storhamar beskjed om å starte sesongen med minus to poeng fordi klubben har for lav egenkapital etter at det ble tatt opp et ansvarlig lån hos Hamar kommune på 2,8 millioner kroner.
Det er lånet målt opp mot klubbens omsetning som er årsaken til håndballforbundet ga Storhamar poengtrekk.

Vil se på halvårsregnskapet

- Nå har vi fått beskjed om at håndballforbundet ønsker å få tilsendt halvårsregnskapet vårt sammen med anken, sier Storhamars styreleder Ole Erik Hulleberg.
- Og det skal de få. Vi ligger an til et pluss også for 2011, men vi vil ikke være i nærheten av den egenkapitalen de krever før om fem år. Det betyr at vi kommer til å få poengtrekk de neste fem årene, sier Hulleberg.
Han hadde ikke trodd klubben skulle få poengtrekk i år da han mener det ikke var noen grunn til det etter snuoperasjonen.

Straffes på nytt

Storhamar-lederen håper styret i Norges Håndballforbund skal se annerledes på saken enn administrasjonen når Storhamar sender sin anke denne måneden.
- I fjor hadde vi fortjent straff, og vi kunne i verste fall ha blitt nektet lisens. Men forbundet valgte å stole på oss da vi hadde en plan. Derfor synes jeg det er rart at vi skal straffes på nytt når vi også har vist at vi har greid å gjennomføre planen. Nå viser også halvårsregnskapet vårt at vi er på rett kjøl, sier Hulleberg.
Han er også i dialog med Hamar kommune for å se på mulighetene til å finne en løsning på egenkapitalsituasjonen, slik at lånet kan bli gjort om til egenkapital.
- Vi i Storhamar har lagt inn avdragene, så kommunen skal uansett få tilbake pengene sine. Jeg håper det skal være mulig å få til en slik avtale, sier Hulleberg til HA-sporten.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00