Etter forrige sesong ble ikke Storhamar og polske Izabela Duda enige om ny kontrakt. Iza slet med å komme tilbake på sitt toppnivå etter korsbåndskade og barnefødsel.
- Det ble vanskelig for meg å fortsette i Storhamar. Jeg skjønte at klubben ikke hadde så mye penger, men jeg kunne jo ikke spille gratis, sier 32-åringen til HA-sporten.
Dermed slo hun til på tilbudet fra Oppsal og flyttet til Oslo. Nå scorer hun mer enn noen gang.
Bedre enn noen gang
- Jeg er en bedre håndballspiller nå. Kroppen er blitt sterkere etter barnefødselen, og jeg får bra fysisk trening av Djorde Teodorovic. Dessuten fikk jeg et veldig godt grunnlag da jeg kom til Hamar og fikk Arne Senstad og Bent Svele som trenere. De lærte meg veldig mye, og jeg er en bedre spiller nå enn da jeg kom til Storhamar, sier Iza. Hun skryter også av de nye lagvenninnene, Mari Hegna og Kari-Anne Henriksen, som er flinke til å spille henne opp.
Toppscorer
Isabela Duda kom som en frisk vind inn i norsk kvinnehåndball da Arne Senstad hentet polakken til Storhamar foran opprykkssesongen i 2006/07.
Iza presenterte seg umiddelbart, scoret åtte mål i snitt pr. kamp og ble 1. divisjons toppscorer med 207 fulltreffere på 26 kamper.
I eliteserien året etter økte hun snittet til 9,2 mål; 203 fulltreffere på 22 kamper, og ble toppscorer også i den norske toppserien.
Nå er hun på vei til å bli toppscorer i 1. divisjon igjen etter å ha prikket inn 113 mål på 11 kamper. Hun er langt foran de andre.
Stortrives i Oppsal
Oppsal er også ubeseiret i 1. divisjon, og har staket ut kursen mot eliteserien.
- Vi har en vanskelig kamp mot Nordstrand onsdag, men jeg håper vi greier å spille oss opp i toppserien, sier Iza.
Selv om hun har en plan om å spille håndball i fem år til, ser hun ikke for seg å spille for Storhamar igjen.
- Jeg savner folk i Storhamar og i Hamar, og det var spennende å spille i klubben, men nå trives jeg veldig godt i Oppsal.
- Men jeg håper jeg kan komme tilbake til Hamar å spille mot Storhamar neste sesong..
- Hva med det polske landslaget?
- Det har jeg sagt nei til. Når det er spilleopphold, vil jeg heller være hjemme og kose meg med Filip, som nå er blitt 16 måneder gammel, sier Izabela Duda til HA-sporten..
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.