HURUM: Årsaken var at spillet varierte fra det absolutt godkjente til helt hjelpeløse. Den verste kampen Storhamar-jentene spilte, var da det gjaldt som mest, i semifinalen mot Stabæk. Her skulle Storhamar ta første skrittet på vegen mot å forsvare fjorårsseieren i turneringen. I stedet ble det en kamp på Storhamars desiderte bunnivå. Det gjorde Arne Senstad betenkt. Meget betenkt.

Svinger for mye
- Jeg liker ikke vi svinger så mye i prestasjonene. Altfor mye er altfor dårlig, tordnet Senstad etter kampen.
Han mente at mye skyldtes mangel på vilje og tæl.
- Jeg vet vi kan, men da må det til, det vi har snakket så mye om i sommer, en basis med innsats.
Arne Senstad var både fortvilet og rådvill etter kampen mot det unge Stabæk-laget i semien. Et lag Storhamar normalt burde feie av banen, men som i stedet spilte ut de gule og blå til de grader.

Liten stall
- Det er synd vi ikke har flere spillere å rullere med. Kanskje jentene tar plassen på laget for gitt? Det skal være unødvendig å pushe et såpass rutinert elitelag nå, en uke før seriestart.
Senstad har forståelse for at flere av jentene ikke er i form etter en tøff grunntreningsperiode, men det unnskylder ikke at viljen til å ta et tak er fullstendig fraværende.
- Det hadde vært veldig greit å ta med seg en godfølelse fra denne turneringen. I stedet må vi fortsette å terpe på noe som skulle ha vært en selvfølge for lengst. Folk må være villige til å ta en tur i kjelleren hvis de skal være med på dette nivået. Det gjorde ikke vi mot Stabæk.

Svikt over alt
Og Arne Senstad får tilsynelatende en formidabel oppgave med å få laget sitt på beina i løpet av neste uke. Det kan snu, og det kan snu fort. Det er Senstads og Storhamars håp. Alle vet de kan spille god håndball ... Men så var dette med viljen til å ofre seg.
Mot Stabæk holdt det et drøyt kvarter. Da hentet Stabæk inn igjen Storhamars ledelse som på det meste var på tre mål. Fra 8-8 og utover, var det stort sett ett lag på banen. Det sviktet på alle plasser i forsvar, både individuelt og kollektivt, det skortet på bearbeidingen i angrepsspillet og dermed glapp også avslutningene. Ikke engang bevegelsen ute på banen var som den burde være.

Flaut
- Det var til tider skamfullt å være i Sætrehallen som representant for Storhamar. Vi sto som sekker og manglet totalt initiativ. Stabæk fikk gjøre som de ville, gang på gang. Det er fortvilet å se på slikt når vi har snakket om nettopp dette problemet så mange ganger i løpet av sommeren. Spesielt ille er det når jeg vet at jentene kan så mye, mye bedre enn det de viste her.
Anja Edin spilte de to første kampene for Storhamar, men sto over de to siste. Lise Løke spilte bare den siste kampen mot Stabæk. Hun var sitt lags desidert beste spiller i den tiden hun var på banen. Kamilla Sundmoen viste fine takter mot slutten av kampen da hun i tur og orden scoret fire mål i løpet av de siste minuttene.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00