HAMAR: Årsmøtet i Storhamar vedtok tirsdag et budsjett for 2010 med et underskudd på en million kroner. Et slikt resultat ville mest sannsynlig betydd kroken på døra for Storhamar som toppklubb.
Gode signaler fra næringslivet de siste dagene har imidlertid gjort at Storhamars styre nå har justert budsjettet til et plussresultat på 200.000 kroner.
- Et godt møte
Det var også dette Norges Håndballforbund fikk presentert da en delegasjon fra Storhamar møtte opp på kontoret til personal- og organisasjonssjef Per Eirik Magnussen i går.
Storhamar-ledelsen la alle kortene på bordet, samtidig som de la fram en skisse for hvordan de ser for seg den økonomiske framtida.
Både styreleder Jan Åge Haug og daglig leder Trine Larsen var optimistiske etter møtet med Magnussen i går, selv om de ikke hadde fått noen signaler på om de får fornyet lisens.
- Det var et godt møte, sa en nærmest stemmeløs Jan Åge Haug.
Han henviste til Trine Larsen for ytterligere kommentarer.
- Vi fikk ingen lovnader, men vi fikk beskjed om at den innsatsen vi legger ned nå teller veldig. Det er en god «drive» i Hamar nå for at vi skal få til dette, og næringslivet har virkelig tatt tak i situasjonen, sier Larsen til HA-sporten.
Hun håper at klubben nå kan få positive signaler i forhold til lisensen når forbundsstyret i NHF møtes 26. mai.
Budsjett på 9,2 mill.
Larsen opplyser også at det er med bakgrunnen i støtten fra næringslivet at budsjettet nå er endret.
- Vi har endret budsjettet med 1,2 millioner kroner. Nå legger vi opp til et totalbudsjett på 9,2 millioner kroner hvor vi skal gå med 200.000 kroner i pluss, sier hun. I går hadde også representanter fra næringslivet i Hamar et møte for å diskutere hvilket nivå de kan tenke seg å støtte klubben på. Her kom det ikke fram noen konkret løsning, men sammen med klubben jobber de parallelt med lisensarbeidet, slik at alt skal være på plass til da.
Teknisk eller i praksis?
Spørsmålet er om alt dette er nok til å overbevise håndballforbundet. Rent teknisk innfrir ikke klubben kravet om å ha en egenkapital som ikke er dårligere enn en million kroner i minus. Selv om de i praksis er der og vel så det nå, står det i årsresultatet for 2009 at den negative egenkapitalen er på 2,4 millioner kroner. Situasjonen kan på en måte sammenlignes med den Moss var i da de til slitt fikk beholde lisensen sin i vinter. De hadde heller ikke den egenkapitalen som skulle til i årsresultatet, men fotballforbundet valgte å gi klubben lisens siden de i praksis hadde positiv egenkapital.
- De jobber bra
- Jeg kan ikke kommentere om hvordan Storhamar ligger an i forhold til å få lisens, men vi hadde et godt møte med klubbens representanter. Det virker i hvert fall som de jobber bra for å gjør det de kan, og det er i hvert fall ikke ugunstig at de nå legger opp til plussresultat, sier Magnussen til HA-sporten.
NB! 18. mai er det ekstraordinært årsmøte i Storhamar håndball. Da vil det nye budsjettet bli lagt fram til avstemming for medlemmene.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.