HAMAR: Sara Haugli var i februar inne på landslagssamling i Mjøndalen. Hun var ikke med da J16-landslaget spilte sine tre første offisielle kamper i Danmark i mai, men nå er hun en av tre målvakter som skal konkurrere om keeperplassen mot Frankrike, Romania og Portugal i Marseille i sommer.
- Hadde håpet
- Overrasket?

- Jeg ble litt overrasket, ja, men hadde håpet på muligheten etter at jeg var på samling. Mia Hermansson Höglund var også på den siste regionsamlingen og antydet at jeg ville få sjansen på landslaget, forteller Sara Haugli, som fyller 16 år 16. august.
Sara fikk beskjed om uttaket da hun satt og forberedte seg til engelsk muntligeksamen mandag, og hun slet litt med å holde skolekonsentrasjonen…
- Jeg gleder meg skikkelig, og det skal bli gøy å se hvordan nivået er på de andre målvaktene i turneringen, sier Storhamar-keeperen, som er en av seks debutanter i en tropp på 18, som landslagstrener Mia Hermansson. Högdahl har plukket ut.

Spennende type
- Sara er en spennende type med høye ambisjoner. Hun har vist gode kvaliteter på samlinger, og er en av dem vi har søkelyset på, sier Mia Hermansson Högdahl til HA-sporten.

- Hvordan er Sara rangert i forhold til de to andre målvaktene?
- Min lederfilosofi er at det gjelder å vise seg fram på trening for å få sjansen i en kamp, sier U16-sjefen.
Norge møter Romania torsdag 10.07., lørdag Portugal 12.07. og Frankrike søndag 13.07.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00