HAMAR: Opprinnelig var Sara Haugli et fjerdevalg på juniorlandslaget som i disse dager spiller tre internasjonale kamper i polske Szczyrk.
Marie Sundfør Tømmerbakke, Oppsal, Hedda Tollefsrud, Nordstrand og Marte Pedersen, Helset var valgt foran Storhamar-jenta, men da Marte Pedersen meldte forfall, fikk Sara sjansen.

Vært god på trening
- Sara har vært god på trening, og hun har veldig lyst til å være med på dette. Det gjelder å finne det riktige spenningsnivået i kampene, sier Reidar Møistad til HA-sporten.
På lik linje med de andre
Brumunddølen er landslagstrener for juniorlandslaget (LK92), og som tidligere trener for Storhamar, kjenner han godt til Saras kvaliteter som målvakt.
Selv om Sara ble tatt med i siste liten, får hun sjansen på lik linje med de andre målvaktene i de tre kampene.
- Sara kommer til å få spilletid. Jeg tipper vi kommer til å bruke tre målvakter i hver kamp. De kommer nok til å rullere, sier Møistad.

Sterk motstand
Norge møter Frankrike i dag, Tsjekkia i morgen og Polen lørdag, og landslagstrenere regner med å få solid motstand.
- Frankrike er gode, og her møter vi laget som vi slo ut i semifinalen i fjorårets VM, sier Møistad foran kveldens kamp.
- Tsjekkia kjenner jeg lite til, mens lørdagens motstander, Polen, er i ferd med å bygge opp et bra lag, mener landslagstreneren.
EM i Nederland
Det er EM i Nederland som er det store målet for dette landslaget. Turneringen spilles i august neste år, men før den tid gjelder det å vise seg fram i hver eneste kamp.
Møistad har fire målvakter som er veldig aktuelle, men når det endelige troppen på 20 spillere skal tas ut, vil det bare være plass til tre keepere.

Til Nederland i påsken
- Vi kommer til å kjøre mye av det samme opplegget som vi gjorde i fjorårets VM-oppkjøring, sier Møistad.
Etter turneringen i Polen, blir det først ei fellessamling med A- og rekruttlandslaget i Larvik i februar. Så blir det ny samling i Larvik i slutten av mars, og etter det tar Møistad ut en bruttotropp på 28 spillere. Landslagstreneren har vondt for å se for seg at Sara Haugli ikke vil være blant de 28.
I påsken skal jentene delta i ei turnering i Nederland, og i juli være med i en cup i Sverige. Da er det også klart hvilke 20 spillere som skal representere Norge i EM.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.