HAMAR: Ledelsen i Storhamar Håndball ser nå på alle muligheter for å få en ny hall som kan huse alle klubbens medlemmer og samtidig være godkjent til eliteseriespill. Klubben har dispensasjon til å spille eliteseriekamper i Prestrudhallen ut sesongen, og sportslig leder i Storhamar, Jørn Lyberg, håper nå at Storhamar videregående skal bli løsningen.
Ikke handlingslammet
Lyberg legger ikke skjul på at han er skuffet over at planene for en håndballhall ikke kom med på kommunenes budsjett denne gangen. Men klubbledelsen har ikke blitt handlingslammet av den grunn.

- Vi har tatt kontakt med rektor Eva Arnseth på Storhamar videregående skole i håp om at de skal bli med oss på Prestrud, sier Jørn Lyberg, som syntes kontakten med Arnseth var veldig positiv.
Så positiv var den at partene skal møtes for å snakke om mulighetene.

Maxihallen?
Fylkeskommunen hadde i sin tid tanker om å bygge en hall/gymsal for Storhamar videregående på tomta der Biltilsynet var tidligere. Denne tomta eies nå av Statsbygg, som skal ha andre planer enn idrettshall. Jørn Lyberg håper derfor det skal være mulig å få med seg skolen - og dermed fylkeskommunen - og bygge en ny hall i tilknytning til Prestrudhallen.

For en tid tilbake var det også snakk om at Maxi kunne bygge en hall som kunne huse håndballen.
- Det er også en tråd det kan være mulig å ta opp igjen, men Prestrud blir det billigste - og det beste for oss.

Hamar OL-Amfi?
Jørn Lyberg sier til HA-sporten at ordfører Einar Busterud i et møte med Storhamar, mente det var mulig å samarbeide om bruken av arenaer i Hamar. Således kunne det være aktuelt for Storhamar å spille eliteseriekamper i Hamar OL-Amfi.

- Uansett vil Prestrud være viktigst for oss. Vi trenger to håndballflater for å kunne ta vare på ungene som kommer til Storhamar for å spille håndball, sier Lyberg og legger til:
- Men vi ønsker å være løsningsorienterte, og jeg tok kontakt med Viggo Sundmoen i HOA i slutten av november i fjor i håp om at vi kunne teste ut Hamar OL-Amfi i forbindelse med cupvinnercupen 6. februar. Han tente på ideen, men dessverre var hallen opptatt. Forhåpentlig kommer vi oss videre til nok ei runde i europacupen, og da tar vi opp tråden igjen, sier Lyberg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00