- Det var artig, det hjelper å få litt spilletid, sier Maria Jektvik Aarstad, rett etter at hun nærmest på egenhånd sikret 22-17-seier til Storhamar mot Fana.

To gode kamper på rad

Hun fikk sjansen i Stine Lidéns fravær i forrige serierunde mot Gjerpen. Da sikret Jektvik Aarstad 21-20-seier og to poeng med strafferedning 10 sekunder før slutt.

Onsdag kveld var det Lidén som startet i Storhamar-målet, og førstekeeperen gjennomførte en bra 1. omgang, og holdt et tamt hjemmelag inne i kampen. 

Men etter at Storhamar åpnet 2. omgang svakt valgte trener Arne Senstad å sette inn Gjerpen-helten da Fana fikk straffekast påstillingen 15-16, 43 minutter ut i kampen.

Trønderen reddet sjumeteren, og ble beordret tilbake på banen da hun var på vei tilbake på benken.

- Jeg bestemte meg for å sette inn Maria på sjumeteren, og da hun reddet ga jeg henne sjansen til å fortsette, sier Senstad.

Slitt med spilletid

For det har ikke blitt altfor mange sjanser for Storhamars antatt nest beste sisteskanse. Derfor var hun godt fornøyd med å kunne vise at også hun duger.

- Det har gått litt opp og ned for meg denne sesongen. Jeg har slitt med spilletid, men da er det min jobb å støtte Stine når jeg ikke står. I dag hadde jeg god hjelp fra forsvaret, sier en lojal Jektvik Aarstad, som opparbeidet seg en utrolig redningsprosent det drøye kvarteret hun fikk på banen.

Hun slapp kun én ball inn i nettet bak seg, og ble kåret av en lokal jury til vertenes beste spiller.

Hylles av Lidén

Jektvik Aarstad fikk massiv ros fra keeperkollegaen etter kanonkampen. 

- Dette var utrolig kult for Maria. Hun har ikke fått så mange sjanser, så dette unner jeg henne virkelig, sier Lidén.

For mye av presset har hvilt på den tidligere landslagskeeperens skuldre denne sesongen. Derfor mener Lidén det er godt å ha Jektvik Aarstad i bakhånd.

- Alle lag trenger en god keeperduo, det holder ikke bare med en god målvakt. 1. omgangen i dag passet meg veldig bra, med mye langskudd. Mens det ble mye nærskudd da vi endret til 3-3-forsvar. Det passer Maria mye bedre, og hun leverte, sier Lidén.

Håper å bli med opp et nivå

Jektvik Aarstad håper at det hun har prestert i de to siste kampene viser at hun er god nok til å bli med Storhamar opp til eliteserien kommende sesong.

- Jeg håper jeg får bli med opp. Jeg føler meg i bra form nå, men kan bli mye bedre, sier onsdagens keeperhelt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.