Det ble nødvendig med et realt skippertak for å prøve å redde klubben fra undergangen. Det ble jobbet av mange, sent og tidlig, og i dag skylder klubben rundt 400.000 kroner i gammel moro pluss en halv million i løpende gjeld som ikke har forfalt.

– Vi har kommet langt og ser lyset i tunnelen, sier håndballeder Øystein Holtet.

Skippertak

Holtet er betinget optimist på håndballklubbens vegne. Femårsplanen det nye styret satte opp og som skal gjelde for fire år, må følges. 31. desember i 2018 er det et krav fra Norges Håndballforbund om at alle eliteserielag skal ha positiv egenkapital. Tross et meget solid resultat av det Holtet kaller skippertak med 350.000 kroner fra Aksjon Blanke Ark, 650.000 kroner gjennom at kommunen overtok hallen fire måneder før de egentlig skulle, pluss andre ekstraordinære inntekter på 300.000 kroner og at noe gjeld er betalt gjennom sponsorinntekter og et bidrag gjennom redusert leverandørgjeld på 700.000, er det fortsatt skjær i sjøen.

– De ekstraordinære inntektene kommer ikke tilbake. Derfor er det viktig at vi fortsetter å sette tæring etter næring. Vi må gå med overskudd de kommende årene. Det er fortsatt krevende. Vi må ha budsjett-kontroll og disiplin, sier Øystein Holtet som innrømmer at han tok på seg en nærmest håpløs oppgave da han sa ja til å holde i tømmene i Storhamar håndball.

Likevel har det skjedd mange positive ting rundt håndballklubben siden restarten i 1. divisjon tidlig i høst.

samlet alle gode krefter

Storhamar har økt antallet sponsorer fra 49 til 73. Sponsorinntektene er øket med 40 prosent til fire millioner i kroner og 800.000 i barteravtaler (varer og tjenester som klubben er avhengig av).

– Jeg synes næringslivet i Hamar har vært veldig støttende i sitt forhold til oss, sier Holtet som også har latt seg imponere over tillitsvalgte og folk rundt klubben i en alder fra 6 år til 90 og på tvers av alle klubbens idretter.

– Engasjementet i Storhamar-familien har vært glødende og det trenger vi fortsatt. Vi kan ikke tillate oss å slappe av ett sekund. Vi skal drifte klubben og samtidig nedbetale gammel moro. Da må vi fortsette å snu hver krone i flere år framover, sier Øystein Holtet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.