HAMAR: - Når noen påstår at Storhamar har et keeperproblem, så har ikke det noe med Stine å gjøre, men at vi snart bare har en keeper. Jeg har trua på Stine. Hun har utviklet seg i vinter og sommer, og kan bli en toppkeeper. Hun har stor rekkevidde, er flink håndballtaktisk, har et bra blikk og er flink til å lese skudd. Men det jeg ikke er helt fornøyd med, er at hun ikke har tatt skikkelig tak i det fysiske.

Ligger etter på utholdenhet

Når vi tar dette utsagnet fra Storhamar-trener Arne Senstad om den fysiske biten til hovedpersonen selv, så har Stine Lidén hørt det før.
Og hun prøver ikke å redde seg selv med liten unnskyldning, men svarer rakrygget:
- Jeg er veldig enig! Jeg var ikke så flink med grunntreningen fra jeg var ung. Syntes det var kjedelig og spilte på talentet mitt, sier jenta som måler 184 centimeter over joggeskoene og som har en rekkevidde som er enda lenger.
- Jeg var kjempedårlig til å presse meg da jeg kom hit. Synes jeg begynner å komme meg på styrkebiten, men ligger etter på utholdenhet. Derfor må jeg ta i ekstra. Pr. dags dato er jeg førstekeeper, og da har jeg et ansvar. Også keeperne skal være bra trent. Om ikke like bra som utespillerne, så er det viktig for fokuset å være godt trent, mener Stine.

Om lag 50 landskamper

Stine Lidén har rundt regnet 50 aldersbestemte landskamper fra hun var 15 til 20 år. Er inne i sin fjerde sesong for Storhamar, der hun ble satt på som erstatter for Heidi Tjugum.
Og hun har lyst til å bli en skikkelig god keeper.
- Ja, det har jeg, men jeg føler at jeg må ta det litt år etter år. Sånn situasjonen er nå, får jeg sjansen min i år. Jeg synes jeg begynte å komme sterkere etter jul. Nå har jeg mer selvtillit, og det er viktig for en keeper. Føler at jeg spiller med større autoritet enn tidligere, men jeg er fortsatt ung som keeper, og jeg kommer ikke til å være stabil i hver kamp. Dette blir jo mitt første år som førstekeeper.

Glad for Tormod Steen

Stine legger ikke skjul på hvor glad hun er for å ha Tormod Steen som keepertrener.
- Tormod er en fantastisk keepertrener. Han har gjort så mye for meg. Bedre keepertrener skal du lete lenge etter. Han kjøre kjempeslitsomme treninger, men det er mer keeperrelatert, sier Stine med et stort og ekte smil.
Og hun smiler ofte, og 23-åringen som utdanner seg til folkehelseterapeut, er opptatt av mennesker.
- Når jeg er ferdig med utdannelsen, har jeg lyst til å jobbe med utviklingshemmede barn. Jeg fikk en liten åpenbaring da jeg hadde praksisperiode på Beitostølen i fjor, sier hun.

Stine Lidén mot Kjersti Beck

I ettermiddag skal Stine måle krefter med tidligere landslagsmålvakt Kjersti Beck som har gjort comeback i Gjøvik HK-buret.
- Jeg har hørt hun har gjort det bra, men vi kan jo ikke la oss skremme av det. Jeg både gleder og gruer meg til kampen, og er naturligvis litt spent foran lokaloppgjøret.
Stine Lidén håper Storhamar skal være blant de tre beste når seriespillet er over, og hun vet at hun kan komme til å spille en sentral rolle for Storhamar.
- Jeg føler vi har fått en bra kommunikasjon med keeper og forsvaret. Alt handler egentlig om aggressivitet, og når vi er 100 prosent aggressive, er vi så gode begge veier, fastslår Lørenskog-jenta som har spilt håndball siden hun var seks år gammel.
Selv kaller hun seg en håndballnerd og sluker alt hun kommer over av håndball i ord og bilder. Hun har for vane å kikke litt på de motstanderne hun møter, og i går kveld dannet hun seg et bilde av hvordan Gjøvik-spillerne skyter...
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00